Κόσμος

Ρωσία: Πρόταση σε ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα

Η Ρωσία σκέφτεται να προτείνει στον ΟΠΕΚ+ την μείωση της παραγωγής πετρελαίου περίπου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στην επόμενη συνάντησή του τον Οκτώβριο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου με φόντο την πτώση των τιμών πετρελαίου και την πολύμηνη έντονη αστάθεια της αγοράς, η οποία ώθησε έναν άλλο κορυφαίο παραγωγό του ΟΠΕΚ+, τη Σαουδική Αραβία, να δηλώσει ότι ο ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή.

Ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος περιλαμβάνει τις χώρες του ΟΠΕΚ και συμμάχους όπως η Ρωσία, αρνήθηκε να αυξήσει την παραγωγή για να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου παρά τις πιέσεις των περισσότερων καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, για να βοηθήσει την παγκόσμια οικονομία.

Παρόλα αυτά οι τιμές υποχώρησαν απότομα αυτόν τον μήνα λόγω των φόβων για την παγκόσμια οικονομία και του ράλι για το αμερικανικό δολάριο μετά την απόφαση της FED να αυξήσει τα επιτόκια.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει προκλήσεις να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου λόγω των δυτικών κυρώσεων στον ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό τομέα μετά την στρατιωτική επέμβαση που πραγματοποίησε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, την οποία το Κρεμλίνο χαρακτηρίσει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Μόσχας εν μέσω των δύσκολων σχέσεων που έχει με την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζον Μπάιντεν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν συνομίλησαν την περασμένη εβδομάδα και επαίνεσαν τις προσπάθειες που γίνονται εντός του πλαισίου του ΟΠΕΚ+, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση τους να τιμήσουν τις υπάρχουσες συμφωνίες, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
Ο Βασιλιάς Κάρολος αποσύρει το βασιλικό τρένο για λόγους οικονομίας – Αγαπημένη συνήθεια της Βικτωρίας και της Ελισάβετ
Χρησιμοποιήθηκε κατά τις χρυσές και διαμαντένιες ιωβηλαίες της Βασίλισσας Ελισάβετ, με την τελευταία ανακαίνιση να πραγματοποιείται τη δεκαετία του 1980
Ο Βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ' φτάνει με το βασιλικό τρένο στο σταθμό Victoria του Μάντσεστερ
1
Ο Τραμπ απειλεί τον Μασκ με απέλαση και περικοπή των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις του
ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα ανέφερε πως η Επιτροπή Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), επικεφαλής της οποίας ήταν για ένα τετράμηνο ο Μασκ, θα μπορούσε να περικόψει τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεών του
Ο Ντόναλντ Τραμπ 15