Κόσμος

Ρωσία: Στις φλόγες διυλιστήριο της Rosneft μετά από ουκρανική επίθεση

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 49 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν χθες, μέσα σε τρεις ώρες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (23.1.2025) στο διυλιστήριο Rosneft στην πόλη Ραζάν της Ρωσίας, μετά από επιδρομή drone της Ουκρανίας

Σε βίντεο που ανέβηκαν στο X (πρώην Twitter) φαίνονται τεράστιες φλόγες και μεγάλης έκτασης πυρκαγιά να έρχεται από την πόλη της Ρωσίας, που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, μετά από επίθεση με drones της Ουκρανίας.

Την είδηση έκαναν γνωστά τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη Ρωσία.

Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την ουκρανική επίθεση.

Μέσα σε τρεις ώρες η Ρωσία κατέρριψε 49 drones

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 49 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν χθες, μέσα σε τρεις ώρες, τα περισσότερα εξ αυτών στην περιφέρεια Κουρσκ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Telegram, μεταξύ 19:00-22:00 (ώρα Μόσχας, 18:00-21:00 στην Ελλάδα) καταρρίφθηκαν 37 drones στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, τμήμα της οποίας παραμένει υπό τον έλεγχο ουκρανικών δυνάμεων μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεση του περασμένου Αυγούστου.

Αρκετά κανάλια στο Telegram έκαναν λόγο για «μεγάλο αριθμό» μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εθεάθησαν σε διάφορες περιοχές του Κουρσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν στις περιφέρειες Μπριάνσκ και Μπέλγκοροντ, καθώς και στην Κριμαία – την ουκρανική χερσόνησο που η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε το 2014.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ
Στο Ιράν διαπραγματευτές του Κατάρ για τον τερματισμό του πολέμου – Καθ’ οδόν ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν
Τεχεράνη και Ουάσινγκτον δεν έχουν ακόμα εγκρίνει το «προσχέδιο» ειρηνευτικής συμφωνίας 9 σηείων που δημοσίευσε νωρίτερα το πρακτορείο Al-Arabiya
Ιρανικοί πύραυλοι
Ανανεώθηκε πριν 37 λεπτά