Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ρωσία: Τουλάχιστον 45 οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο – Οι 6 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Ρωσία: Τουλάχιστον 45 οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο – Οι 6 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
Φωτογραφία Reuters

Σε τουλάχιστον 45 ανέρχονται οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (9.8.2023) σε εργοστάσιο παραγωγής οπτικοηλεκτρονικών ειδών στην πόλη Σεργκίεφ Ποσάντ της Ρωσίας, 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι η ισχυρή έκρηξη φαίνεται να σημειώθηκε σε αποθήκη του εργοστασίου που είχε μέσα πυροτεχνικό εξοπλισμό, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας.

Από τους 45 τραυματίες, οι 23 διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, τόνισε το γραφείο του δημάρχου της πόλης.

Την ίδια ώρα, βίντεο και εικόνες στα social media αποκαλύπτουν το μέγεθος της έκρηξης με ένα τεράστιο «μανιτάρι» να υψώνεται στον ουρανό πάνω από το σημείο του δυστυχήματος ενώ παράθυρα σε πολυώροφα κτίρια είναι σπασμένα.

Το εργοστάσιο Ζαγκόρσκ παράγει οπτικό εξοπλισμό για βιομηχανικές χρήσεις, μεταξύ των οποίων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης καθώς και για τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το TASS ανέφερε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν πιστεύουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση ουκρανικού drone, καθώς πολλές τέτοιες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Μόσχα και τη γύρω περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις