Κόσμος

Ρωσία: Βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας για να εμποδίσει τη μεταφορά της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας

Μπορεί η Ρωσία να δηλώνει ότι η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στο μέτωπο, οι πράξεις της ωστόσο άλλα μαρτυρούν.

Τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία έχει πυκνώσει τις επιθέσεις της στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας, με προφανή στόχο να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Όπως δήλωσε σήμερα, 26/4/2024, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας, ο βομβαρδισμός του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Ρωσία δεν στοχεύει μόνον στην δυτική βοήθεια, αλλά προοιωνίζεται και μια νέα επίθεση της Μόσχας.

Οι σιδηροδρομικές υποδομές είναι κρίσιμης σημασίας για την Ουκρανία, τόσο για τις μεταφορές επιβατών, το εμπόριο και τον στρατό, επειδή από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς η εναέρια κυκλοφορία στην Ουκρανία έχει διακοπεί.

«Αυτά είναι κλασικού τύπου μέτρα πριν από μια επίθεση», τόνισε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Όπως είπε, στόχος «είναι να παραλύσουν τις παραδόσεις, τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου», πρόσθεσε.

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι έπληξε μια αμαξοστοιχία στο Ντονέτσκ – που μετέφερε δυτικά όπλα.

 

«Μια αμαξοστοιχία με δυτικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό επλήγη κοντά στην πόλη Ουντάσε», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με Τραμπ και Επστάιν να ξεφαντώνουν στη Φλόριντα – «Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι μαζί του» έλεγε ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ και ο «μαστροπός των ισχυρών» ταξίδευαν μεταξύ Νέας Υόρκης και Παλμ Μπιτς με ιδιωτικά τζετ και έπαιρναν μέρος σε πάρτι με νεαρές γυναίκες στο Μαρ-α-Λάγκο
Τζέφρι Επστάιν, Ντόναλντ Τραμπ
Παλαιστίνιος ο άνδρας που επιτέθηκε με καρέκλα σε ραβίνο στη Γαλλία - «Βρέθηκα στο έδαφος, ένιωσα αίμα να τρέχει»
Ο ραβίνος είπε πως είναι συνηθισμένος «σε όχι και τόσο φιλικά βλέμματα, κάποιες δυσάρεστες λέξεις, κόσμος να περνάει από δίπλα του και να φτύνει στο έδαφος»
Ο Γάλλος ραβίνος Elie Lemmel μετά την επίθεση που δέχθηκε σε βεράντα καφετέριας στο προάστιο Neuilly-sur-Seine του Παρισιού