Κόσμος

Ρωσικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη για προδοσία ο στρατηγός Σουροβίκιν»

Ο πρώην διοικητής των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, φέρεται να έχει συλληφθεί από τις αρχές στη Ρωσία, σύμφωνα με αναφορές από ρωσικά ΜΜΕ και κανάλια του Telegram.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Σουροβίκιν συνελήφθη με την κατηγορία της προδοσίας το βράδυ της 27ης Ιουνίου και μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης του Lefortovo μαζί με τον αναπληρωτή του, τον στρατηγό Andriy Yudin.

Αυτές οι αναφορές έρχονται λίγο μετά τις αποκαλύψεις από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο Ρώσος στρατηγός γνώριζε για την ανταρσία της Wagner και στήριξε τον Πριγκόζιν.

Συγκεκριμένα, οι New York Times αναφέρουν πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να διαπιστώσουν με ακρίβεια εάν ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών», ο Σεργκέι Σουροβίκιν, βοήθησε τον Πριγκόζιν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της ανταρσίας στη Ρωσία, που αποτέλεσε την πιο σημαντική εσωτερική απειλή για τον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στα 23 χρόνια που ηγείται της χώρας του.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι και άλλοι Ρώσοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ενδεχομένως υποστήριξαν την προσπάθεια του Πριγκόζιν να αλλάξει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ενώ ακόμα εκτιμούν ότι ο επικεφαλής της Wagner δεν θα τολμούσε να ξεκινήσει την ανταρσία δίχως να έχει πειστεί ότι θα λάβει την υποστήριξη και την βοήθεια που χρειάζεται από άτομα σε θέσεις εξουσίας.

Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν στους New York Times ότι ο Πριγκόζιν φαινόταν να πιστεύει ότι μεγάλα τμήματα του ρωσικού στρατού θα τάσσονταν στο πλευρό του καθώς η συνοδεία του κινούνταν προς τη Μόσχα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1