Κόσμος

Ρώσος πιλότος εκτόξευσε πυραύλους κατά Βρετανικού αεροσκάφους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό έλαβε χώρα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όπου Ρώσος πιλότος εξαπέλυσε 2 πυραύλους κατά κατασκοπευτικού αεροπλάνου της Βρετανίας.

Το περιστατικό έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2022 και τώρα έγινε γνωστό, ωστόσο τώρα έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο Ρώσος πιλότος «λόκαρε» το Βρετανικό κατασκοπευτικό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και εξαπέλυσε 2 πυραύλους, που όμως δε βρήκαν στόχο. Ο πιλότος είχε πιστέψει λανθασμένα πως είχε εντολή για κατάρριψη. Η επίσημη εκδοχή της Ρωσίας ήταν πως υπήρχε βλάβη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο δεύτερος πιλότος του Su-27 κατάλαβε καλά την εντολή και έβρισε τον συνάδελφό του μέσα από το κύκλωμα επικοινωνίας όταν εκτόξευσε τον πρώτο πύραυλο αέρος-αέρος, ο οποίος αστόχησε. Ωστόσο δεν πτοήθηκε και ενεργοποίησε και δεύτερο.

Μάλιστα αναφέρεται πως μετά από αυτό, τα βρετανικά κατασκοπευτικά που πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα πλέον συνοδεύονται από μαχητικά Typhoon.

Αμερικανός αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας σχολιάζοντας το γεγονός ανέφερε πως ήταν πολύ πιο σημαντικό απ’ ότι αρχικά αναφέρθηκε, καθώς θα μπορούσε να θεωρηθεί πράξη πολέμου και η πολεμική σύρραξη αυτομάτως να γενικευτεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS