Κόσμος

Ρουμανία: Φωτιά σε ξενώνα – Πέντε νεκροί ανάμεσά τους και ένας ανήλικος

Φωτιά ξέσπασε σε ξενώνα στην Ρουμανία, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια του Βουκουρεστίου.

Από τη φωτιά σε ξενώνα στην επαρχία Πράχοβα της Ρουμανίας, πέθαναν τουλάχιστον 5 άνθρωποι, μεταξύ τους και 2 τραυματίες.

«Σήμερα το πρωί, στην περιοχή Τοχάνι», στην επαρχία Πράχοβα, «ξέσπασε φωτιά σε έναν χώρο όπου παρέχονται διαμονή και φαγητό», έγραψαν σε μήνυμά τους στο Facebook οι τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.

Μεταξύ των νεκρών οι πυροσβέστες «ταυτοποίησαν έναν ανήλικο που έχασε τη ζωή του», διευκρίνισαν.

«Την επιχείρηση κατάσβεσης παρεμπόδισε το γεγονός ότι η φωτιά εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το κτίριο, σε μια έκταση άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων», έγινε γνωστό από τους διασώστες, που έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες με τις εγκαταστάσεις να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι ίδιοι εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πραγματοποίησαν έναν «έλεγχο του ιστορικού» των εγκαταστάσεων.

Ο ξενώνας δεν είχε «λάβει μέτρα» προκειμένου να πάρει «πιστοποιητικό πυροπροστασίας», αφότου διαπιστώθηκαν παρατυπίες κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου το 2019.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico για τη Διάσκεψη του Μονάχου: Η Ευρώπη ξοδεύει περισσότερα για την Άμυνα και μπορεί να ορθώσει ανάστημα στον Τραμπ
Η Ευρώπη προσπαθεί να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» από τις ΗΠΑ και να σταθεί ανεξάρτητη - Η κοινή στάση των Ευρωπαίων στη Διάσκεψη και το δημιούργημα του Τραμπ που μάλλον δεν του αρέσει
Κιρ Στάρμερ / Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν
Reuters: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο διάρκειας κατά του Ιράν – Οι απειλές Τραμπ και ο φόβος για αντίποινα
Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμος στην περίπτωση που δώσει την εντολή ο Τραμπ - Παρά τις διαβουλεύσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης
Aεροπλανοφόρο