Κόσμος

Σάφι Ρούσσος: Ζητούσε μόνο τη μαμά της πριν πεθάνει [vid]

Με δάκρυα στα μάτια, ο 43χρονος άνδρας που κράτησε στην αγκαλιά του τη μικρή Σάφι Ρόουζ Ρούσος, το νεότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, περιγράφει τις τελευταίες στιγμές στη ζωή του μικρού κοριτσιού. «Ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου», λέει.

Με το σώμα της τρυπημένο από τις βίδες και τα καρφιά που περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποίησε ο 22χρονος καμικάζι Σαλμάν Αμπέντι, η μικρή Σάφι δεν δάκρυσε ποτέ. Το μόνο που την ένοιαζε ήταν να βρει τη μαμά της. Μέσα στο χάος, ο 8χρονο παιδί χωρίστηκε από τη μητέρα και την αδερφή του. Ο Πολ Ριντ άκουσε τις φωνές της και έτρεξε κοντά της.

Ο 43χρονος Πολ Ρίντ περιέγραψε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τις δραματικές τελευταίες στιγμές του μικρού παιδιού. «Ζητούσε τη μαμά της. Της είπα μην ανησυχείς, θα τη φέρουμε. Με ρώτησε τι έγινε. Ήξερα, αλλά δεν ήθελα να της πω», είπε ο άνθρωπος που κράτησε στα χέρια του το μικρό κορίτσι μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο για να την παραλάβει.

Προσπαθεί να μείνει ψύχραιμος αλλά λυγίζει. Σπαράζει στο κλάμα για το παιδί που χάθηκε. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη Σάφι. Τη γνώρισα μόλις 15-20 λεπτά αλλά η εικόνα της δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Ήταν ζωντανή όταν την έβαλα στο ασθενοφόρο. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου. Δεν έχω δει ποτέ πιο δυνατό άνθρωπο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι