Κόσμος

Σαλμάν Ρουσντί: Πολιτικοί και λογοτέχνες καταδικάζουν την απόπειρα δολοφονίας του

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονική επίθεση με μαχαίρι κατά του συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί, με πολιτικούς αλλά και συναδέλφους του λογοτέχνες να καταγγέλλουν επίθεση «κατά της ελευθερίας του λόγου», αντιδρώντας έτσι στα γεγονότα της Νέας Υόρκης.

Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ένας από τους πρώτους που σχολίασε την επίθεση με μαχαίρι κατά του συγγραφέα στη Νέα Υόρκη, γράφοντας στο Twitter: «Αισθάνομαι αποτροπιασμό που ο Σερ Σαλμάν Ρούσντι μαχαιρώθηκε ενώ εξασκούσε ένα δικαίωμα το οποίο δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε. Επί του παρόντος οι σκέψεις μου είναι με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ελπίζουμε όλοι να είναι καλά».

Σχόλια απέχθειας και σοκ για την επίθεση έκαναν και άλλοι πολιτικοί, όπως ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, αλλά και ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Για επίθεση που «σοκάρει ενάντια στην ελευθερία του λόγου και της σκέψης», έκανε λόγο στο Twitter o Τσακ Σούμερ.

https://twitter.com/PeskinDoron/status/1558126723434168320

Όπως είναι φυσικό, για την επίθεση κατά του Σαλμάν Ρουσντί, αντέδρασε και ο εκδοτικός οίκος του, Penguin Random House, καταδικάζοντας τη βίαιη επίθεση και εκφράζοντας το «βαθύ σοκ» στο άκουσμα της είδησης.

salman rushdie r

«Ελπίζω να είναι καλά», έγραψε στο Twitter o Στίβεν Κινγκ ενώ για «τρομακτικά νέα» έκανε λόγο και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, διάσημοι συγγραφείς και οι δύο. Μάλιστα, η δημιουργός του Χάρι Πότερ, τόνισε ότι «νιώθω πολύ άσχημα τώρα, ας είναι καλά».

https://twitter.com/StephenKing/status/1558116416301273088

Στον Guardian μίλησε και ο Βρετανός συγγραφέας, Ίαν ΜακΓιούαν, τονίζοντας ότι η ελευθερία του λόγου και της σκέψης είναι το θεμέλιο όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας και προσθέτοντας ότι ο Σαλμάν Ρουσντί είναι «ένα φλογερό και γενναιόδωρο πνεύμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Melissa απειλεί την Τζαμάικα με ανέμους 260 χιλιόμετρα την ώρα και καταστροφικές πλημμύρες
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ στο Μαϊάμι προειδοποίησε τους κατοίκους της Τζαμάικα να πάνε στα καταφύγιά τους και να παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που θα ειναι η ισχυρότερη από το 1988
Ο τυφώνας Melissia πλησιάζει στην Τζαμάικα
Ο Τραμπ άλλαξε και το Οβάλ Γραφείο, το γέμισε με πίνακες αμερικανών προέδρων – «Κοιτάξτε πόσο όμορφο είναι»
Σε ανάρτησή του στο TruthSocial, ο Τραμπ έγραψε: «Πολλοί από αυτούς τους σπουδαίους πίνακες παλαιότερων προέδρων βρίσκονταν στα θησαυροφυλάκια για πάνω από 100 χρόνια. Τώρα είναι για να τους απολαύσουν όλοι!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ γέμισε με πίνακες το Οβάλ Γραφείο