Κόσμος

Σαλβίνι κατά Κομισιόν: Είστε προκατειλημμένοι, ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει

Στη σκληρή γραμμή που ακολουθεί από την πρώτη στιγμή κατά της Κομισιόν επιμένει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι. Και διαμηνύει πως όσο και να… "χτυπιούνται" οι Βρυξέλλες, ο προϋπολογισμός της Ιταλίας, δεν θα αλλάξει!

Μόλις 24 ώρες μετά το “χαστούκι” της Κομισιόν που «γύρισε πίσω» τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, ο Ματέο Σαλβίνι τα χώνει ξανά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μίλησε για επίθεση από τις Βρυξέλλες και «βλέπει» σχέδιο να… εξαγοραστούν για ένα κομμάτι ψωμί οι ιταλικές επιχειρήσεις. Αλλά όσα γράμματα και να στείλουν οι Ευρωπαίοι, είπε, ο προϋπολογισμός δεν θα αλλάξει!

[read4more]

“Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τη ζωή των Ιταλών. Νομίζω ότι είναι μια επίθεση η οποία βασίζεται σε προκαταλήψεις”, είπε ο Σαλβίνι. Πρόσθεσε, δε, ότι “η κύρια διαφορά εντοπίζεται στην πρόθεση να μειωθεί η συντάξιμη ηλικία, “κάτι που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του 90% των ιταλικών κομμάτων”.

Ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας τόνισε ότι “όλοι οι προϋπολογισμοί των προηγούμενων κυβερνήσεων αύξησαν το χρέος κατά τριακόσια δισεκατομμύρια ευρώ”. Επανάλαβε ότι “πρόκειται για μια επίθεση κατά της ιταλικής οικονομίας, διότι κάποιοι θέλουν να αγοράσουν τις ιταλικές επιχειρήσεις κάτω από την τιμή κόστους”.

“Μπορούν να στείλουν γράμματα μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό τον προϋπολογισμό δεν θα τον αλλάξουμε”, τόνισε τέλος ο Ματέο Σαλβίνι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3