Κόσμος

Σαν Φρανσίσκο: Έκθεση για το πρώτο γκέι μπαρ με Αφροαμερικανό ιδιοκτήτη

Από το 1990 έως το 1993, ο Αφροαμερικανός Rodney Barnette λειτούργησε το πρώτο γκέι μπαρ στο Σαν Φρανσίσκο, το The New Eagle Creek Saloon. H γκαλερί The Kitchen της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το The Studio Museum του Χάρλεμ, φιλοξένησαν την πρώτη παρουσίαση στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ της εγκατάστασης που έχει δημιουργήσει η 37χρονη κόρη του. 

Το The New Eagle Creek Saloon στο Σαν Φρανσίσκο ήταν αποτελούσε ένα καταφύγιο της πολυεθνικής γκέι κοινότητας, περιθωριοποιημένης τότε από άλλους χώρους συνεύρεσης στην πόλη. Η 37χρονη σήμερα Sadie ήταν επτά χρονών όταν ο πατέρας της την πήγε στο The New Eagle Creek Saloon, στη Market Street.

Τότε, το μπαρ ήταν χορηγός για ένα άρμα στην Pride Parade του Σαν Φρανσίσκο το 1992. Ο Ρόντνεϊ άνοιξε το μπαρ «λόγω του ρατσισμού τον οποίο εκείνος και η πολυφυλετική ομάδα γκέι φίλων του βίωναν στα γκέι μπαρ των Λευκών στο Σαν Φρανσίσκο» όπως είπε η Sadie Barnette. «Οπότε, στην ουσία, ήταν από ανάγκη· ήταν για την αξιοπρέπεια του να είσαι όμορφος και Μαύρος και γκέι στο Σαν Φρανσίσκο της δεκαετίας του 1990 που άνοιξε το μπαρ. Και, πραγματικά, κατέληξε να είναι ένα είδος κέντρου για την κοινότητα, ένα καταφύγιο».

Τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια, η με έδρα το Oakland καλλιτέχνις εστίασε την δραστηριότητά της στον πατέρα. Το 2011, ενώ εργαζόταν για το μεταπτυχιακό της στο University of California, ο πατέρας της πρότεινε να υποβάλουν αίτηση για να πάρουν στα χέρια τους τον φάκελο παρακολούθησής του από το FBI· τις δεκαετίες του 1960 και 1970, ο Rodney Barnette ήταν μέλος των Μαύρων Πανθήρων. Τον φάκελο, 500 σελίδων, τον απέκτησαν μετά από τέσσερα χρόνια και η Sadie ενέταξε το υλικό στην καλλιτεχνική έκφρασή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιέσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την απελευθέρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου - «Απαιτούμε να γίνει άμεσα»
Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε πως «είναι απαράδεκτο σε ένα κράτος δικαίου να στερείται η Κωνσταντινούπολη τον δήμαρχό της με την κράτησή του χωρίς δίκη ή κατηγορητήριο»
Εκρέμ Ιμάμογλου
Βατικανό: «Προσευχόμαστε υπέρ ενός ποντίφικα που θα μπορέσει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις», λέει ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα
Ο καρδινάλιος συμβούλεψε τους εκλέκτορες καρδιναλίους να ψηφίσουν αντικειμενικά, έχοντας στο μυαλό και την καρδιά τους τον Θεό και το καλό της εκκλησίας
Τζοβάνι Μπατίστα
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ