Κόσμος

Σαν νεράιδα παραμυθιού στο ντεμπούτο της η πριγκίπισσα Ελεονώρα της Ισπανίας! [pics]

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας έστρεψε πάνω της η πριγκίπισσα Ελεονώρα της Ισπανίας, στο βασιλικό της ντεμπούτο.

Η 13χρονη πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Φελίπε και διάδοχος του ισπανικού θρόνου, πραγματοποίησε την Τετάρτη (31.10.2018) την πρώτη της δημόσια ομιλία στο Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η πριγκίπισσα Ελεονώρα, που γεννήθηκε σαν σήμερα το 2005, μίλησε με άνεση σε ένα κατάμεστο ακροατήριο και χειροκροτήθηκε από τον υπερήφανο πατέρα της, την μητέρα Λετίσια και την μικρότερη αδελφή της, πριγκίπισσα Σοφία.

Η μέλλουσα βασίλισσα της Ισπανίας ανέβηκε στο βάθρο μαζί με τον 50χρονο βασιλιά και μίλησε μετά από εκείνον σε εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από το Σύνταγμα και την μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία έπειτα από μια σειρά γεγονότων που ακολούθησαν μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο το 1975.

Αν και η Ελενώρα χρειάστηκε μια μικρή… βοήθεια για να φτάσει το μικρόφωνο η φωνή της ήταν σταθερή και έδειχνε να έχει αρκετή άνεση, καθώς διάβασε το πρώτο από τα 169 άρθρα της Magna Carta της Ισπανίας.

Ο βασιλιάς Φελίπε, που στεκόταν στο πλευρό της κόρης του κατά την διάρκεια της ομιλίας της, ήταν και εκείνος 13 ετών όταν εκφώνησε την πρώτη δημόσια ομιλία του το 1981.

Όταν τελείωσε η ομιλία της μικρής πριγκίπισσας, ο βασιλιάς την αγκάλιασε τρυφερά, ενώ αργότερα η βασιλική οικογένεια πόζαρε για μια φωτογραφία έξω από το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η 46χρονη βασίλισσα Λετίσια έκανε ακόμα μια κομψή εμφάνιση με γκρι ταγέρ του αγαπημένου της Ισπανού σχεδιαστή Φελίπε Βαρέλα.

Η πριγκίπισσα Ελεονώρα εμφανίστηκε με γαλάζιο φόρεμα, ενώ η πριγκίπισσα Σοφία επέλεξε ένα ροζ φόρεμα το οποίο συνδύασε με κόκκινο παλτό.

Princess Leonor of Spain

Ελεονώρα: Ποια είναι η μέλλουσα Βασίλισσα της Ισπανίας

Η Πριγκίπισσα Ελεονώρα των Αστουριών (31 Οκτωβρίου 2005) είναι η μεγαλύτερη κόρη του Βασιλιά Φίλιππου ΣΤ’ της Ισπανίας και της Βασίλισσας Λετίσια της Ισπανίας.

Η Ελεονώρα είναι η πρώτη στη γραμμή διαδοχής στον ισπανικό θρόνο. Σύμφωνα με τον ισπανικό Σύνταγμα του 1978, έγινε διάδοχος μετά την άνοδο του πατέρα της στις 19 Ιουνίου 2014, λαμβάνοντας τον επίσημο τίτλο της Πριγκίπισσας των Αστουριών και των ιστορικών τίτλων της Πριγκίπισσας της Χερόνας, της Πριγκίπισσας της Βιάνας, της Δούκισσας του Μοντμνπλάνκ, της Κοντέσας της Σερβέρας και της Λαίδης του Μπαλαγέρ.

Η μικρότερη αδελφή της, η Ινφάντα Σοφία, την ακολουθεί στη γραμμή της διαδοχής.

Βιογραφία μέρος Β’

Η Ελεονώρα γεννήθηκε στις 1:46 π.μ. στη Μαδρίτη στις 31 Οκτωβρίου 2005. Η γέννησή της ανακοινώθηκε από τη βασιλική οικογένεια στον τύπο μέσω μηνύματος SMS.

Βαφτίστηκε στο Παλάτι Θαρθουέλα από τον Αρχιεπίσκοπο της Μαδρίτης, στις 14 Ιανουαρίου 2006. Όπως και ο πατέρας της το 1968, η Ελεονώρα βαφτίστηκε με νερό από τον Ιορδάνη ποταμό, σύμφωνα με το βασιλικό έθιμο.

Της δόθηκε επίσης το πρόσθετο όνομα de Todos los Santos “(των Αγίων Πάντων)”, που είναι παράδοση των Βουρβόνων. Νονοί της ήταν παππούδες της, ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η Βασίλισσα Σοφία.

Αν η Ελεονώρα ανεβαίνει στο θρόνο, θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας μετά την Ισαβέλλα Β’.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία
Ζελένσκι: Η συνάντηση με τον Πούτιν μπορεί να γίνει αν συμφωνηθούν οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία – «Όχι» για Βουδαπέστη
«Αν οι Ρώσοι δεν είναι έτοιμοι, θα θέλαμε να δούμε μία ισχυρή αντίδραση από τις ΗΠΑ», είπε - Ελβετία, Αυστρία ή Τουρκία «ψηφίζει» ο Ουκρανός πρόεδρος ως τις χώρες που μπορεί να τους φιλοξενήσουν για τι διμερή συνάντηση
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 22
«Τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας χρειάζονται συνεχή βελτίωση γιατί δέχονται κολοσσιαίες απειλές» λέει ο επικεφαλής της Rosatom
«Τώρα, στην τρέχουσα γεωπολιτική συγκυρία, είναι μια εποχή τεράστιων απειλών για την ύπαρξη της χώρας μας», δήλωσε ο Αλεξέι Λιχάτσεφ, διευθυντής της Rosatom
Θραύσματα εκρηκτικού μηχανισμού, με μια προειδοποιητική πινακίδα για ακτινοβολία στο προσκήνιο, εκτίθενται από τις ουκρανικές αρχές μετά από επίθεση με drone στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, Ουκρανία 1
34χρονη από τις ΗΠΑ πυροβόλησε τον σύζυγο και τα 2 παιδιά της και αυτοκτόνησε – Το ανατριχιαστικό βίντεο πριν το φονικό
Τραγική ειρωνεία αποτελεί ένα βίντεο που ανέβασε 2 μέρες πριν το φονικό η 34χρονη Έμιλι στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, στο οποίο μιλούσε για τη μάχη που έδινε με την κατάθλιψη
Η Έμιλι Λονγκ και η οικογένειά της
4