Κόσμος

Sarah Dzafce: Αφαίρεσαν τον τίτλο από τη Μις Φινλανδία, την κατηγορούν για «ρατσιστική» συμπεριφορά

Σάλος στο διαδίκτυο με φωτογραφία που δημοσίευσε το μοντέλο να παριστάνει ότι έχει σχιστά μάτια

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τη Sarah Dzafce, τη Μις Φινλανδία, η οποία έχασε τον τίτλο της από τα καλλιστεία, έπειτα από μια χειρονομία που έκανε και κατηγορήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά, καθώς φέρεται να πρόσβαλε τους ανθρώπους που κατάγονται από την Κίνα.

Η καλλονή από τη Φινλανδία, που είχε ξεχωρίσει με την ομορφιά της στα καλλιστεία και πήρε μέρος και στα «Miss Universe 2025», προέβη σε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδειξε με τα χέρια της σχιστά μάτια, θέλοντας να αναφέρει ότι έτρωγε με έναν Κινέζο.

Η φωτογραφία αυτή έκανε τον γύρο του διαδικτύου και δημοσιεύθηκε και σε πολλά ασιατικά sites.

Στη λεζάντα της ανάρτησής της έγραφε στα φινλανδικά «kiinalaisenkaa syοmas», δηλαδή «τρώγοντας με έναν Κινέζο». Η επίμαχη φωτογραφία ανέβηκε στην εφαρμογή Jodel.

Η Sarah Dzafce δήλωσε μετά τον σάλο που προκλήθηκε ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να προσβάλει κανέναν και ότι η κίνησή της οφειλόταν σε έντονο πονοκέφαλο. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι έτριβε τους κροτάφους της και τέντωνε τα μάτια της, αλλά οι ισχυρισμοί της δεν κατάφεραν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις εναντίον της.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Dzafce (@sarahdzafce)

Στη συνέχεια, λοιπόν, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τη χειρονομία της, όμως η διοργάνωση των καλλιστείων της χώρας της αποφάσισε να της αφαιρέσει τον τίτλο, τονίζοντας ότι δεν αποδέχεται τον ρατσισμό ή οποιαδήποτε μορφή διακριτικής συμπεριφοράς.

«Λυπάμαι πολύ όλους όσους πρόσβαλα και πλήγωσα με τις πράξεις μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η Sarah Dzafce.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ακόμη 6 εβδομάδες πολέμου «υπόσχεται» το Ισραήλ – Γιατί κάνει λόγο για «χιλιάδες στόχους» σε Ιράν και Λίβανο
Στόχος των επιχειρήσεων είναι να μην μπορεί να το Ιράν να αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους για αρκετά χρόνια και παράλληλα να αποδυναμωθεί το ισλαμικό καθεστώς ώστε να είναι πιο «εύθραυστο» σε εξεγέρσεις
Λίβανος
Στάρμερ και Τραμπ μίλησαν για τα Στενά του Ορμούζ – Το Ιράν ψάχνει συμμάχους στις χώρες του Κόλπου – Νέα χτυπήματα του Ισραήλ σε Τεχεράνη και Λίβανο
Πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε βάση των ΗΠΑ και της Ιταλίας στο Κουβέιτ - Στους 850 ανέρχονται οι νεκροί στον Λίβανο από την αρχή του πολέμου - «Θα χτυπάμε το Ιράν για τουλάχιστον 3 εβδομάδες» λέει ο IDF
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν