Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Άιντα στη Νέα Υόρκη – Μαρτυρία Ελληνίδας: Όλα έγιναν σε 40 λεπτά

Σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Άιντα στη Νέα Υόρκη – Μαρτυρία Ελληνίδας: Όλα έγιναν σε 40 λεπτά

Η καταιγίδα Άιντα συνεχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ και τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους, ενώ Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ με απόφαση του Τζο Μπάιντεν έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τις δραματικές στιγμές που βίωσε στην πλημμυρισμένη Νέα Υόρκη περιέγραψε το πρωί της Παρασκευής (3/9) στην ΕΡΤ η Ελληνίδα ηθοποιός Ελεάννα Φιλοκαλιώτη. 

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν μέσα σε μισή ώρα», δήλωσε στην ΕΡΤ η Ελεάννα Φιλοκαλιώτη, περιγράφοντας πώς σταδιακά ανέβηκε η στάθμη του νερού μέσα στο σπίτι της στο Κουίνς, περιοχή της Νέας Υόρκης. «Έγινε μέσα σε ένα σαραντάλεπτο. Ήταν σαν τροπική καταιγίδα», πρόσθεσε. 

Περιγράφοντας τις ώρες αγωνίας όταν είδε στην πολυκατοικία να εισρέουν νερά και να πλημμυρίζουν γρήγορα τα πάντα ανέφερε ότι φοβήθηκε. «Βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ. Ζήτησα βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το όσα είπε, μέσα στην χθεσινή ημέρα (2/9) λάμβαναν ειδοποιήσεις για silver alert, αλλά η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της κατάστασης. Ο τυφώνας χτύπησε με πρωτοφανή σφοδρότητα εκτός από την Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσει, το Κονέκτικατ, την Πενσιλβάνια ακόμη και το Μέριλαντ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις