Κόσμος

Σε αναταραχή το Βερολίνο για την συγκέντρωση των νεοναζί στην μνήμη του Ρούντολφ Ες

Οι αρχές του Βερολίνου λαμβάνουν μέτρα για πορεία που αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα νεοναζιστές με αφορμή την 31η επέτειο από την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Αδόλφου Χίτλερ, Ρούντολφ Ες, καθώς υπάρχουν επίσης φόβοι και για συγκρούσεις με αντιδιαδηλωτές.

Η πορεία στη μνήμη του Ρούντολφ Ες, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή στην οποία κρατείτο στο Βερολίνο, αναμένεται να γίνει στην περιοχή Σπαντάου του Βερολίνου.

Το 2017 περίπου 500 νεοναζιστές μετείχαν σε πορεία που έγινε στη μνήμη του Ες. Η πορεία τους από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σπαντάου ως την Βίλχελμστρασε –όπου βρισκόταν η φυλακή των συμμάχων για τους εγκληματίες πολέμου στην οποία κρατείτο ο υπαρχηγός του Χίτλερ– αποκλείστηκε λίγο μετά την έναρξή της από ομάδες ακροαριστερών.

Οι μετέχοντες στην πορεία στη μνήμη του Ες είχαν υποβληθεί σε έλεγχο πριν από την πορεία καθώς η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει την εξύμνηση του υπαρχηγού του Χίτλερ με τη χρήση λέξεων ή εικόνων.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί πέρυσι για να εμποδίσουν συγκρούσεις μεταξύ των νεοναζιστών και των αντιδιαδηλωτών.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που διατυπώνονται κάθε χρόνο για να απαγορευτεί η πορεία των νεοναζιστών, συνήθως επιτρέπεται η διεξαγωγή της σε σεβασμό στο θεμελιώδες δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στη Γερμανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πεζεσκιάν βγήκε στους δρόμους της Τεχεράνης κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης – Δείτε βίντεο
Χρήστες γέμισαν τα social media με αποθεωτικά σχόλια, λέγοντας πως αυτός είναι ο αληθινός ηγέτης του Ιράν και όχι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ που παραμένει σε μυστική τοποθεσία υπό τον φόβο ισραηλινής - αμερικανικής επίθεσης
Ο Μαζούντ Πεζεσκιάν
Ο Αρνό Φριόν είναι ο Γάλλος στρατιώτης που σκοτώθηκε από drone στο Ιράκ - Δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του
Πρόκειται για τον πρώτο Ευρωπαίο που χάνει τη ζωή του στη Μέση Ανατολή - Είναι ένας από τους 6 Γάλλους που χτυπήθηκαν σε επιδρομή drones στην περιοχή της Αρμπίλ
Μέση Ανατολή: Ο Αρνό Φριόν είναι ο Γάλλος στρατιώτης που σκοτώθηκε από drone – Δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του
Επίθεση σε συναγωγή στο Μίσιγκαν: Λιβανέζος ο δράστης – Ο αδελφός κι άλλοι συγγενείς του είχαν σκοτωθεί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Ο 41χρονος έριξε το αυτοκίνητό του γεμάτο με εκρηκτικά στη συναγωγή Temple Israel - Το FBI ανέφερε πως διεξάγει έρευνα για «στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας»
Επίθεση σε συναγωγή στο Μίσιγκαν