Κόσμος

Σε δίκη η εισαγγελέας Νέας Υόρκης που είχε καταδικάσει τον Τραμπ για απάτη – Διώκεται για ψευδή δήλωση δανείου

Η εισαγγελέας των Δημοκρατικών είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην καταδίκη του Τραμπ για απάτη, με επιβολή προστίμου ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων

Σε δίκη για ψευδή δήλωση που αφορά δάνειο παραπέμπεται η εισαγγελέας Νέας Υόρκης. Η Λετίσια Τζέιμς το 2024 καταδίκασε τον Ντόναλντ Τραμπ, ποινή που ακυρώθηκε, αλλά η ίδια η δικαστικός έχει ασκήσει έφεση.

Η γενική εισαγγελέας Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, που δήλωσε αθώα για ψευδείς δηλώσεις με σκοπό τη λήψη στεγαστικού δανείου, θα είναι κατηγορούμενη σε δίκη.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια όρισε τη δίκη της δικαστικού λειτουργού για τις 26 Ιανουαρίου 2026.

Η εισαγγελέας των Δημοκρατικών είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην καταδίκη του Τραμπ για απάτη, με επιβολή προστίμου ύψους 450 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε το πρόστιμο τον Αύγουστο, χαρακτηρίζοντάς το «υπερβολικό», ενώ η Leticia James έχει ασκήσει έφεση.

Εκτός από αυτήν, διώξεις έχουν ασκηθεί πρόσφατα και κατά του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, καθώς και του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον. Δύο ακόμη πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ, ο γερουσιαστής Άνταμ Σιφ και η κυβερνήτρια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Λίζα Κουκ, παραμένουν υπό διερεύνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός βρετανός στρατιωτικός στην Ουκρανία σε δοκιμές όπλων – «Τραγικό δυστύχημα» λέει το Λονδίνο
Ο στρατιώτης παρακολουθούσε τη δοκιμή ενός νέου αμυντικού συστήματος των ουκρανικών δυνάμεων, μακριά από τη γραμμή του μετώπου, όταν σημειώθηκε το θανατηφόρο περιστατικό
Βρετανοί στρατιώτες
Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη - Εκκενώθηκαν έξι όροφοι των 40 διαμερισμάτων
Η πυρκαγιά ξέσπασε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου στην περιοχή Άπερ Γουέστ Σάιντ, όπου έσπευσαν περίπου 140 πυροσβέστες, ενώ οι δρόμοι γύρω από το κτίριο έκλεισαν για λόγους ασφαλείας
Φωτιά στο Μανχάταν
Συναγερμός για την γρίπη των πτηνών στην Ισπανία – 400 πελαργοί βρέθηκαν νεκροί κοντά στη Μαδρίτη
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού, καθώς εντοπίστηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός νεκρών πτηνών κατά μήκος του ποταμού Μανθανάρες
Πελαργοί