Κόσμος

Σε καραντίνα 39 περιοχές της Τουρκίας λόγω κορονοϊού

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται σήμερα να κάνει διάγγελμα προς το έθνος, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με το υπουργικό του συμβούλιο.

Αφού επιχείρησε να “τιθασεύσει” τον κορονοϊό ακόμη και με ματζούνια ή κολώνιες, αφού ισχυρίστηκε πως εξάγει “θαυματουργά” διαγνωστικά τεστ για να αναγκαστεί στη συνέχεια να εισάγει από άλλες χώρες, αφού κώφευσε στις προειδοποιήσεις των ειδικών επιστημόνων και φυλάκισε ανθρώπους δήθεν για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την συγκάλυψη της πραγματικής κατάστασης γύρω από τον κορονοϊό, η Τουρκία αναγκάστηκε να ακολουθήσει την “πεπατημένη”.

Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν σήμερα καραντίνα σε 39 κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε 18 πόλεις σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του κορονοϊού, που έχει σκοτώσει 131 ανθρώπους στη χώρα.

Καραντίνα επιβάλλεται σε μια πόλη, έξι συνοικίες, 28 χωριά και τέσσερις κοινότητες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατά 1.815 φθάνοντας τα 9.217, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

click4more: Στοιχεία σοκ για τον κορονοϊό στην Τουρκία: Μία… ανάσα από τον εφιάλτη της Ιταλίας

Στο πλαίσιο των τελευταίων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, η Τουρκία ακινητοποίησε το Σάββατο τις υπεραστικές της αμαξοστοιχίες και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζητεί να επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται σήμερα να κάνει διάγγελμα προς το έθνος, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με το υπουργικό του συμβούλιο.

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.