Κόσμος

Σε κατ’ οίκον περιορισμό 55 γιατροί και εργαζόμενοι νοσοκομείου που έκαναν «ζωάρα»

Μια του κοπανατζή, δυο του κοπανατζή, τρείς και η "τυχερή" του μέρα. Πενήντα πέντε εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Νάπολης Λορέτο Μάρε τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό γιατί αντί να δουλεύουν έκαναν την "μεγάλη ζωή".

Όπως αποδείχθηκε με κάμερες κλειστού κυκλώματος που τοποθετήθηκαν, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι «χτυπούσαν» την κάρτα τους και στην συνέχεια ασχολούνταν με ιδιωτικές τους υποθέσεις: κάποιοι πήγαιναν να παίξουν τένις και κάποιοι άλλοι να ψωνίσουν, πάντα εν ώρα εργασίας. Στην υπόθεση ενέχονται ένας νευρολόγος, ένας γυναικολόγος, νοσοκόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι. Κατηγορούνται όλοι τους για απάτη σε βάρος του ιταλικού δημοσίου. Σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες ανακρίσεις.

Παράλληλα οι κάμερες που τοποθέτησαν οι Καραμπινιέροι απαθανάτισαν και υπαλλήλους οι οποίοι κάλυπταν τους απόντες και χτυπούσαν μέχρι και 20 κάρτες συναδέλφων τους που δεν βρίσκονταν στο νοσοκομείο. Οι συνεννοήσεις της τελευταίας στιγμής γίνονταν και μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων κινητών τηλεφώνων. Εμβληματική, όπως σημειώνει ο ιταλικός Τύπος, είναι η περίπτωση ενός γιατρού, ο οποίος την ώρα που θα έπρεπε να εξετάζει ασθενείς, είχε πάει σε χρυσοχοείο για να αγοράσει δώρο για την σύντροφό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS