Κόσμος

Σε κρίσιμη κατάσταση ένας 70χρονος που δέχτηκε επίθεση από χιλιάδες μέλισσες

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή του δίνει ένας άνδρας στην Γαλλία. Δέχτηκε επίθεση από χιλιάδες μέλισσες ενώ απολάμβανε τον περίπατό του.

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που συνέβη στη Γαλλία και έχει ως συνέπεια ένας άνδρας να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Ενας 70χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αφού δέχτηκε επίθεση από χιλιάδες μέλισσες ενώ έκανε τον περίπατό του στο Οτ Λουάρ, στην κεντρική Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης.

Ο άνδρας και μια γυναίκα 52 ετών που τον συνόδευε κράτησαν την ψυχραιμία τους και ειδοποίησαν με τα κινητά τηλέφωνά τους την πυροσβεστική γύρω στο μεσημέρι, ενώ ήταν περικυκλωμένοι από ένα σμήνος εξαγριωμένες μέλισσες.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε κατεπειγόντως στο νοσοκομείο του Πουί-ον-Βελέ. Ο 70χρονος φέρει εκατοντάδες τσιμπήματα σε όλο το σώμα και το στόμα του.

“Όταν έφτασαν στο σημείο, οι πυροσβέστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα σμήνος επιθετικών μελισσών. Είχαν καλύψει πλήρως το σώμα του άνδρα και μερικώς την γυναίκα. Η επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους ήταν πολύ λεπτή, επικίνδυνη, ακόμη και αδύνατη”, εξήγησε η πυροσβεστική.

Οι πυροσβέστες ζήτησαν τη βοήθεια ενός μελισσοκόμου που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και κατάφερε να διώξει τα περισσότερα από τα έντομα με καπνό. Για να μπορέσουν οι διασώστες να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα ο μελισσοκόμος χρειάστηκε να γεμίσει με καπνούς και το ασθενοφόρο, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφού τα σώματα των θυμάτων παρέμεναν καλυμμένα από μέλισσες.

Από την επιθεση δεν γλίτωσαν ούτε και οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Οι έξι από τους 20 δέχτηκαν επίσης την επίθεση του σμήνους και τσιμπήθηκαν αρκετές δεκάδες φορές ο καθένας, αλλά κανείς τους δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

“Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Τα θύματα περνούσαν από το λάθος σημείο τη λάθος στιγμή”, είπε ένας πυροσβέστης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση των μελισσών προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο μελισσοκόμος κάπνιζε τις κυψέλες για να πάρει το μέλι, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ
Καπνός υψώνεται μετά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το Ιράν, στην αποθήκη πετρελαίου Sharan στην Τεχεράνη
Έτσι χτύπησαν οι ΗΠΑ τα πυρηνικά του Ιράν σε Φορντό, Νατάνζ και Ισφαχάν – Οι 14 βόμβες διάτρησης και τα «αόρατα» B-2 Spirit
Η βόμβα διάτρησης GBU-57 Massive Ordnance Penetrators (MOP) ζυγίζει 13 τόνους και μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε βομβαρδιστικό B-2 που το καθένα κοστίζει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ένα βομβαρδιστικό B-2 Spirit Stealth της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πλαισιώνεται από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor
27