Ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση και άλλα μέσα δείχνει το αεροσκάφος να πέφτει κάθετα με το ρύγχος του προτού εκραγεί. (δείτε το βίντεο εδώ)
«Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά την αποκωδικοποίηση του μαύρου κουτιού, η πτώση του αεροσκάφους ενδέχεται να οφείλεται στους ελλιπείς χειρισμούς του πληρώματος σε μη φυσιολογικές συνθήκες», δήλωσε η πηγή αυτή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Η πηγή έκανε τις δηλώσεις αυτές την ώρα που η Διακυβερνητική επιτροπή Αεροπλοΐας (MAK) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια πρώτη έκθεση σχετικά με την πορεία του αεροπλάνου πριν το δυστύχημα.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, την ώρα που το αεροσκάφος πλησίαζε στον διάδρομο προσγείωσης οι πιλότοι έκριναν ότι δεν είναι δυνατή η προσγείωση και επιτάχυναν προκειμένου το Μπόινγκ να κερδίσει ύψος και να γίνει μια δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης.
Το αεροσκάφος στη συνέχεια άρχισε να χάνει ταχύτητα. Εκείνη τη στιγμή «το πλήρωμα στο πιλοτήριο άρχισε να θέτει το αεροπλάνο σε κάθετη πορεία», επισημαίνει η έκθεση.
Το αεροπλάνο, που είχε φτάσει σε ύψος περίπου 700 μέτρων, έπεσε κάθετα με ταχύτητα «μεγαλύτερη των 450 χιλιομέτρων την ώρα». Συνολικά, μόλις 45 δευτερόλεπτα πέρασαν από την ώρα που το Μπόινγκ προσπάθησε να κερδίσει ύψος και την συντριβή του.
Αξιωματούχος της MAK επεσήμανε πάντως ότι τα τελικά συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος θα καθοριστούν μόλις έχουν αναλυθεί όλες οι πληροφορίες.
Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δεν έχει βρεθεί η κασέτα του άλλου μαύρου κουτιού που κατέγραφε τις συνομιλίες στο πιλοτήριο.
Οι ερευνητές έχουν ανακτήσει τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του πύργου ελέγχου με το πλήρωμα, τις οθόνες ελέγχου καθώς και το βίντεο στο οποίο καταγράφονται οι ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας που εργάζονταν την ώρα που συνετρίβη το Μπόινγκ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο σοκ από τη στιγμή της αεροπορικής τραγωδίας στο Καζάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία
Συγκλονιστικό video από τη συντριβή ρωσικού Boeing με 50 νεκρούς
Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία: Νεκροί και οι 50 επιβαίνοντες