Κόσμος

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Τσουνάμι έφτασε στις ακτές

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία την Πέμπτη (8.8.2024) και άμεσα εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Λίγα λεπτά μετά η ένταση του σεισμού αναθεωρήθηκε προς τα πάνω.

Άμεσα εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι που δυνητικά θα μπορούσε να φτάσει το ένα μέτρο. Λίγη ώρα πριν τις 5 το απόγευμα (ώρα Ιαπωνίας) τσουνάμι περίπου 20 εκατοστών έφθασε τις ακτές της περιφέρειας Μιγιαζάκι της νότιας Ιαπωνίας, μετέδωσε το δίκτυο NHK της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό.

Δεν έχουν διαπιστωθεί ανωμαλίες στην λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Σεντάι της περιφέρειας Καγκοσίμα. Η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά, μετέδωσε το NHK.

Η εταιρεία JR Kyushu διέκοψε την λειτουργία των τρένων υψηλής ταχύτητας μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο KYODO.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι αφορά σε περιοχές των νησιών Κιούσου και Σικόκου, μετέδωσε το δίκτυο NHK της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στα βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter φαίνονται άνθρωποι να κρύβονται κάτω από τα τραπέζια και τζαμαρίες να σπάνε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1