Κόσμος

Σεισμός 7,2 ρίχτερ στο Περού και προειδοποίηση για τσουνάμι

Τεράστιος σεισμός μεγέθους 7,2 ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή (28.06.2024)  στη νότια ακτή του Περού.

Ο σεισμός στο Περού ήταν τόσο ισχυρός που εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι τουλάχιστον 3 μέτρων.

Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε 30 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Atiquipa, Arequipa και το εστιακό του βάθος ήταν 60 χιλιόμετρα. 

 

 

Όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν, σείεται ο δρόμος από τον ισχυρό σεισμό με τα αυτοκίνητα να «χορεύουν» στην κυριολεξία, ενώ έχουν γίνει και κατολισθήσεις. 

Το Περού είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα και οι σεισμοί τέτοιου μεγέθους είναι συχνοί και πολλές φορές θανατηφόροι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Δύσκολες αλλά παραγωγικές οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Η Ρωσία χρησιμοποιεί τις επιθέσεις ως μοχλό πίεσης
Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας δήλωσε ότι πέτυχαν «πραγματική πρόοδο» στο νέο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά