Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Επικοινωνία Μπάιντεν – Ερντογάν για αποστολή βοήθειας από τις ΗΠΑ

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Επικοινωνία Μπάιντεν – Ερντογάν για αποστολή βοήθειας από τις ΗΠΑ

Μεγάλη βοήθεια υποσχέθηκε ο Τζο Μπάιντεν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες των πανίσχυρων σεισμών 7,8 και 7,7 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία τη Δευτέρα (06.02.2023).

Μιλώντας Ερντογάν, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε «όλη την απαραίτητη βοήθεια, όποια κι αν είναι», με τον απολογισμό νεκρών σε Τουρκία και Συρία να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του εξ ονόματος του αμερικανικού λαού» και τόνισε πως στέλνονται «γρήγορα» ομάδες από τις ΗΠΑ για «να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» και «να συντονίσουν κάθε άλλη βοήθεια» που χρειάζονται οι σεισμοπαθείς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Βοήθεια και από την Νότια Κορέα

Και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ εξέδωσε διάταγμα για την αποστολή σωστικών συνεργείων και ιατρικού υλικού στην Τουρκία.

Ο Γιουν «έδωσε διαταγή στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να καταρτίσουν σχεδιασμούς για περαιτέρω μέτρα υποστήριξης στην Τουρκία αν χρειάζεται», διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου της νοτιοκορεάτικης προεδρίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις