Κόσμος

Σεισμός στη Σάμο: “Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε Ελλάδα και Τουρκία” δηλώνουν ΕΕ και ΝΑΤΟ

Την ετοιμότητά τους να παράσχουν βοήθεια σε Ελλάδα και Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε σήμερα το Αιγαίο δήλωσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, εκφράζοντας τα συλλυπήτηριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους», δήλωσε με ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο, στην Τουρκία και στην Ελλάδα, στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους φίλους αυτών που έχασαν τη ζωή τους. Η ΕΕ έχει προσφέρει βοήθεια και είναι έτοιμη να στηρίξει όλες τις προσπάθειες», δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει», τόνισε επίσης από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

«Είμαι έντονα λυπημένος για τις αναφορές του σεισμού στο Αιγαίο. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όλους εκείνους που πλήττονται», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στο Twitter, τονίζοντας πως η βορειοατλαντική Συμμαχία είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια σε Ελλάδα και Τουρκία.

Την ετοιμότητα της ΕΕ να παράσχει βοήθεια στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον σεισμό εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε πως το ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών είναι σε στενή επαφή με τις αρχές πολιτικής προστασίας.

Τα συλλυπητήριά τους και προσφορά βοήθειας προσέφεραν πολλές ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι