Κόσμος

Σεισμός στην Αλβανία: 1.300 μετασεισμοί μέσα σε 6 μέρες!

Η γη τρέμει στην Αλβανία! Μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στις 26 Νοεμβρίου που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους, έχουν σημειωθεί... 1.300 μετασεισμοί!

Από το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, όταν σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, καταγράφηκαν 1300 μικρότεροι σεισμοί στο Δυρράχιο και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Αλβανό σεισμολόγο Ράπο Ορμένι, όπως μεταδίδει το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “ΑΤΑ”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια φυσιολογική διαδικασία που χρειαζόταν για να απελευθερωθεί η ενέργεια της γης μετά τον κύριο σεισμό.

“Οι άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν τους σεισμούς, παρόλο που δεν έχουν βιώσει έναν έντονο σεισμό όπως αυτόν της 26ης Νοεμβρίου, τα τελευταία 40 χρόνια” είπε ο σεισμολόγος και πρόσθεσε: “Είναι φυσιολογική η απελευθέρωση της ενέργειας από τη σεισμική ζώνη. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία: Εφτασαν τους 22 οι νεκροί - «Άνοιξε πυρ και μετά πυροδότησε εκρηκτικά»
Αυτόπτης μάρτυρας, είπε πως «κάποιος μπήκε στην εκκλησία με όπλο» κι άρχισε να ρίχνει αδιακρίτως. Όταν πιστοί «προσπάθησαν να τον σταματήσουν», πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί
Η τρομοκρατική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ντουεϊλάα της Δαμασκού
1
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου 7