Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Ύμνοι δημοσιογράφου για την Ελλάδα – «Εμφανίζονταν ως εχθροί, αλλά ήρθαν να μας βοηθήσουν»

Η απόφαση της Ελλάδας να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό, έχει αλλάξει την στάση των γειτόνων μας απέναντι στη χώρα μας.

Ο απλός λαός, αλλά και επώνυμοι Τούρκοι εξυμνούν την Ελλάδα για την στάση της να σπεύσει να δώσει χείρα βοηθείας στην χώρα μετά τον σεισμό και εκφράζουν με κάθε τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για μας.

Επώνυμο παράδειγμα η Σεντέφ Καμπάς. Η γνωστή Τουρκάλα δημοσιογράφος, που μάλιστα αποτελεί εχθρό για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είχε συλληφθεί με εντολή του Τούρκου προέδρου πριν από ένα χρόνο, επειδή τον είχε παρομοιάσει με «βοοειδές» εξύμνησε την Ελλάδα.

Η δημοσιογράφος θυμήθηκε εκείνη την περίφημη απειλητική ατάκα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης που έλεγε: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα στην Ελλάδα» και έγραψε ύμνους για την χώρα μας σε ανάρτησή της στα social media, όπου είχε φωτογραφία από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την ελληνική ομάδα διάσωσης στην Τουρκία.

Η Σεντέφ Καμπάς έγραψε στο Twitter:

«Ο σεισμός στην Τουρκία ήταν επίσης μια δοκιμασία ανθρωπιάς για τον κόσμο. Όπως για την Ελλάδα, παρά τη δήλωση ότι “μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Το γεγονός ότι αυτοί που εμφανίζονταν ως “εχθροί” ήρθαν να μας βοηθήσουν σε μια δύσκολη μέρα, έδειξε για άλλη μια φορά ότι η πιο γνήσια εξωτερική πολιτική είναι “ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο”», σχολίασε η δημοσιογράφος από την Τουρκία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ένοπλη οργάνωση NRF της Υεμένης «μπλόκαρε» μεγάλο φορτίο με όπλα από το Ιράν που προοριζόταν για τους Χούθι
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, CENTCOM έκανε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας ότι κατασχέθηκαν πάνω από 750 τόνοι πυρομαχικών, καθώς και όπλα και ισχυροί πύραυλοι
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι
Σε φυλάκιση 23 ετών καταδικάστηκε 22χρονος Ρώσος στρατιωτικός για εσχάτη προδοσία - Έδινε πληροφορίες και ονόματα σε Ουκρανούς
Ο 22χρονος Αντόν Χοζάγεφ συνεργάστηκε με τη λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το κίνημα «Atesh» της Κριμαίας και δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο
Ρωσικός στρατός
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού 2