Κόσμος

Σεισμός στο Τατζικιστάν, έγινε αισθητός στην Ινδία (VIDEO)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το Τατζικστάν. Έγινε αισθητός ακόμη και στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν και το Κιργιστάν.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 07.50 ώρα Γκρίνουιτς (09.50 ώρα Ελλάδας) σχεδόν 100 χλμ. δυτικά της πόλης Μιργκάμπ που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της περιοχής Παμίρ και σε βάρος 28 χλμ.

Όπως μετέδωσε το NDTV, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί στην Ινδία, σε περιοχές του Πακιστάν, στην κοιλάδα του Κασμίρ, στη Σριναγκάρ, σε περιοχές του Κιργιστάν αλλά και στο βόρειο Αφγανιστάν.

Εκπρόσωπος της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Ο σεισμός δεν έπληξε τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο Τατζικιστάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στη λίμνη Σαρέζ, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και περιορίζεται από ένα φράγμα, το οποίο αν υποστεί ζημιά, μπορεί να απειλήσει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.
Το επίκεντρό του ήταν σχεδόν 345 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας του Τατζικιστάν, Ντουσαμπέ, όπου έγινε αισθητή η σεισμική δόνηση.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στο βόρειο Πακιστάν και σε ορισμένες περιοχές του Αφγανιστάν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Στην Ινδία, κάτοικοι των πόλεων Νέο Δελχί και Σριναγκάρ βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα. Στην πρωτεύουσα του Πακιστάν σείστηκαν, Ισλαμαμπάντμ οι τελευταίοι όροφοι κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Χρηματιστήριο και το κτίριο εκκενώθηκε, όπως και αρκετά άλλα κτίρια, το οποίο έχει σημαδέψει η μνήμη του σεισμού μεγέθους 7,5 βαθμών στις 26 Οκτωβρίου που άφησε πίσω του 390 νεκρούς στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Στις 23 Νοεμβρίου, σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών έγινε αισθητός στο βόρειο Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, NDTV

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ