Κόσμος

Σερβία: 260 θάνατοι συνολικά από κορονοϊό – 94 νέα κρούσματα

“Θερίζει” ο κορονοϊός στη Σερβία με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 12.803, καθώς προστέθηκαν άλλα 94 το Σάββατο (20.06.2020).

Συνολικά στη Σερβία έχουν χάσει τη ζωή τους 260 άνθρωποι από τον Covid – 19,  απόν τον οποίο πέθανε ένας ακόμη το τελευταίο 24ωρο.

Τα ενεργά κρούσματα στη Σερβία είναι 654, ενώ 18 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη.

Στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί συνολικά 336.553 δείγματα. Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι ο κορονοϊός δεν έχει ακόμη νικηθεί και συνιστούν προσοχή για να αποφευχθεί νέα έξαρση.

“Η διατήρηση ενός σταθερού αριθμού, γύρω στα 90, νέων κρουσμάτων σε καθημερινή βάση δεν προκαλεί έντονη ανησυχία αλλά υποδηλώνει τη δυνατότητα εξάπλωσης του ιού κάτι που πρέπει να αποτραπεί”, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας ο επιδημιολόγος Σέρτζαν Γιάνκοβιτς,  μέλος της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του υπουργείου Υγείας.

Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι η επιδημιολογική κατάσταση που θα εκδηλωθεί σε μια με δύο εβδομάδες ως συνέπεια των αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν με την συμμετοχή χιλιάδων φιλάθλων αλλά και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή (21.06.2020).

Στο Κόσοβο πέθαναν από τον κορονοϊό συνολικά 35 άνθρωποι. Από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 1.998 κρούσματα,  από τα οποία 82 το τελευταίο 24ωρο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1