Κόσμος

Βίντεο: Εκπαιδευτικοί μπουγέλωσαν τον υπουργό Παιδείας στο Βελιγράδι

Με νερό περιέλουσαν τον υπουργό Παιδείας της Σερβίας, Σρτζαν Βέρμπιτς, μέλη των συνδικάτων εργαζομένων στην εκπαίδευση που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κατάστασή τους.

Μετά το.. μπουγέλωμα ο υπουργός επέστρεψε στο κτίριο, όπου αναμένεται να αρχίσουν διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνδικάτων Εκπαιδευτικών Ντράγκαν Ματίγιεβιτς και τον αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην εκπαίδευση Μίλοραντ Άντιτς.

Ο κ. Ματιγιάσεβιτς απηύθυνε έκκληση για αξιοπρέπεια στους συμμετέχοντες στη διαδήλωση.
Τα μέλη δύο συνδικάτων εκπαιδευτικών, που απεργούν εδώ και τέσσερις μήνες, ζήτησαν σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για την κατάσταση στην εκπαίδευση και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Ζητούν από τον υπουργό Παιδείας Σρτζαν Βέρμπιτς να καταβληθεί το δεύτερο μέρος του μισθού τους για τον Φεβρουάριο, την υπογραφή ειδικής συλλογικής σύμβασης και την υπογραφή συμφωνίας για τον τερματισμό της απεργίας.

Οι διαδηλωτές, κατά την έναρξη της διαδήλωσης, άφησαν στη γραμματεία της Σερβικής Βουλής κουτιά με τα αιτήματά τους προς όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Οι περίπου 10.000 εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας, κρατώντας πανό, με τα συνθήματα: “Είμαι πειραματόζωο των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων” και “Βέρμπιτς παράσιτο”.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Συνδικάτων Εκπαιδευτικών Σερβίας Γιάσνα Γιάνκοβιτς δήλωσε ότι η απεργία των εργαζομένων στην εκπαίδευση είναι μία από τις μεγαλύτερης διάρκειας απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα.
“Ωστόσο, δεν ενδιαφέρει κανέναν” είπε η κ. Γιάνκοβιτς, τονίζοντας ότι εκτός από τον αρμόδιο υπουργό, τώρα οι απεργοί απευθύνονται στην κυβέρνηση και στη Βουλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο σύγχρονος Χίτλερ»: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο εστιατόριο που έτρωγε και τον αποδοκίμασαν – Δείτε βίντεο
Λίγη ώρα πριν την ένταση, ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεπε τους πελάτες του εστιατορίου να απολαύσουν το γεύμα τους καθώς η Ουάσινγκτον είναι «μια ασφαλής πόλη»
Ντόναλντ Τραμπ
1
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Νεπάλ: Διαδηλωτές έσερναν γυμνό τον αντιπρόεδρο – Έκαψαν ζωντανή τη σύζυγο πρώην πρωθυπουργού
Οι διαδηλώσεις κατά της κατάργησης των social media οδήγησαν στον θάνατο 22 ανθρώπους - Στους δρόμους βγήκε και ο στρατός για να επιβάλει την τάξη
Διαδηλωτής
3
Αμοιβή 10 εκ. δολαρίων για τον πιο καταζητούμενο χάκερ, Βολοντίμιρ Τιμοστσούκ - Παγκόσμιο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του Ουκρανού
Η τακτική τους ήταν πάντα η ίδια: Έμπαιναν στα δίκτυα, κλείδωναν κρίσιμα δεδομένα και ζητούσαν μεγάλα ποσά ως λύτρα, απειλώντας ότι θα διαρρεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες
Χάκερ 1