Κόσμος

Σφαγή της Μπούτσα: Πάνω από 340 νεκροί έχουν περισυλλεγεί από τους δρόμους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έως 340 πτώματα έχουν περισυλλεγεί μετά τη σφαγή για την οποία κατηγορούνται ρωσικά στρατεύματα στην πόλη Μπούτσα κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με αναφορές ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.

Μέχρι αργά χθες, Κυριακή, είχαν περισυλλεγεί από 330 ως 340 πτώματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrayinska Pravda, η οποία επικαλείται ένα γραφείο τελετών. Οι έρευνες για περισσότερα θύματα συνεχίζονται, καθώς μερικά πτώματα είναι θαμμένα σε πίσω αυλές σπιτιών, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Εικόνες με πτώματα κατοίκων, τα οποία ανακαλύφθηκαν μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή, έχουν προκαλέσει διεθνή φρίκη και η Ουκρανία κατηγορεί για τη σφαγή τα ρωσικά στρατεύματα. Η Μόσχα αρνείται την κατηγορία. Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο έκανε λόγο για «σκηνοθεσία από το καθεστώς του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης».

Η ουκρανική εισαγγελία ανακοίνωσε πως θα διεξαχθούν ιατροδικαστικές εξετάσεις στις σορούς ώστε να γίνει κατανοητό το πλαίσιο στο οποίο διαπράχθηκαν τα εγκλήματα. Πρόκειται επίσης να ζητηθεί η συνδρομή ξένων ερευνητών.

https://twitter.com/Manuel298_/status/1510891569284538368?s=20&t=M–VsvKggo_Y0-jlNTpEqw

https://twitter.com/IThAmbagtsheer/status/1510891960457961478?s=20&t=M–VsvKggo_Y0-jlNTpEqw

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει κατηγορήσει τα ρωσικά στρατεύματα για γενοκτονία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Άφαντες» οι ΗΠΑ μετά την απόπειρα επίθεσης ρωσικού drone στη Λειψία – Ευρώπη και ΝΑΤΟ στο πλευρό της Γερμανίας
Η Κάγια Κάλας φιλοξενεί σήμερα (2/9/2026) τις άτυπες συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Γουίκλοου της Ιρλανδίας για να αποφασιστεί το επόμενο βήμα που θα πάρει η Ευρώπη - Ουάσινγκτον και Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν σιωπηλοί
Λειψία 11
Δεύτερο σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Γερμανίας μέσα σε λίγες ώρες - Βανδαλίστηκαν υποδομές στο Μπέργκχαϊμ
Λίγες ώρες πριν, ρουκέτες που έφεραν αγώγιμο υλικό προκάλεσαν ζημιές σε γραμμές ηλεκτροδότησης στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου
REUTERS