Κόσμος

Σφαίρες (!) κατά Γερμανού βουλευτή αφρικανικής καταγωγής

Τρύπες από σφαίρες βρέθηκαν στην πρόσοψη του πολιτικού γραφείου ενός Γερμανού βουλευτή του SPD, με καταγωγή από το Σενεγάλη, την Τετάρτη (15.1.2020).

Ο 58χρονος βουλευτής Καραμπά Ντιαμπί, ο οποίος στο παρελθόν είχε δεχτεί απειλές θανάτου και ρατσιστικές προσβολές από ακροδεξιούς, ανέφερε ότι η αστυνομία ερευνά την υπόθεση της επίθεσης εναντίον του με σφαίρες.

Οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι τα τζάμια της πρόσοψης έφεραν τρύπες, όμως δεν βρέθηκε κανένα βλήμα. Παρόμοιες τρύπες βρέθηκαν και σε άλλα κτίρια της περιοχής.

“Διαπιστώσαμε σήμερα (σ.σ. 15.1.2020) το πρωί ότι υπήρχαν πέντε μεγάλες τρύπες σε ένα μεγάλο παράθυρο ύψους 3 μέτρων και πλάτους 4”, είπε ένας συνεργάτης του Ντιάμπι μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Απλώς αδιανόητο. Απεχθές και θρασύδειλο”, έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας στο Twitter. “Θα παραμείνουμε στο πλευρό σας για μια ελεύθερη, ανεκτική και πλουραλιστική δημοκρατία”, πρόσθεσε.

Η συμπρόεδρος του SPD, Σάσκια Έσκεν, δήλωσε “πολύ σοκαρισμένη” από τις μεθόδους που ακολουθούν “αυτοί οι θρασύδειλοι εγκληματίες για να εκφοβίζουν όσους έχουν διαφορετική άποψη”.

Ο Καραμπά Ντιαμπί γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σενεγάλη. Είναι ο πρώτος μαύρος βουλευτής που εκλέγεται σε περιφέρεια της πρώην ανατολικής Γερμανίας, σε μια περιοχή όπου ανθεί η ξενοφοβία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ