Κόσμος

Σφοδρό κύμα καύσωνα σαρώνει ΗΠΑ και Καναδά [pics]

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ και τον Καναδά. Στους 35 βαθμούς έχει φτάσει ο υδράργυρος.

Οι ανατολικές ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με κύμα καύσωνα, με τον υδράργυρο να “φλερτάρει” τους 35 βαθμούς σήμερα το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Σχεδόν 150 εκατομμύρια άνθρωποι θα αισθανθούν τις συνέπειες αυτού του καύσωνα που θα πλήξει μια μεγάλη έκταση, από τις μεσοδυτικές Πολιτείες μέχρι τα παράλια του Ατλαντικού, όπως ανέφερε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Κατά τόπους, το απόγευμα, η αισθητή θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 45 βαθμούς, προειδοποίησε η υπηρεσία, καλώντας τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα: να πίνουν πολλά υγρά, να φροντίζουν τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού –ηλικιωμένους και μικρά παιδιά– να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους στο ύπαιθρο και να μην αφήνουν ζώα ή παιδιά μέσα σε αυτοκίνητα.

Ο καύσωνας αναμένεται ότι θα πλήξει και πολλές περιοχές του ανατολικού Καναδά.

kafsonas usa

Ο δήμος της Νέας Υόρκης άνοιξε 500 χώρους στους οποίους οι κάτοικοι μπορούν να βρουν λίγη δροσιά. Ο αγώνας του τριάθλου που ήταν προγραμματισμένος για αύριο Κυριακή αναβλήθηκε λόγω της ακραίας υγρασίας και της υψηλής θερμοκρασίας. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο απηύθυνε έκκληση προς όλους “να φροντίζουν τον εαυτό τους και να μην εκτίθενται στη ζέστη, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο”.

Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο ζεστός Ιούνιος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ, κυρίως λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη.
kafsonas usa

kafsonas usa

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 1