Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Σιγκαπούρη: Από εξετάσεις θα περνά όποιος θέλει να ασχοληθεί με κρυπτονομίσματα

Σιγκαπούρη: Από εξετάσεις θα περνά όποιος θέλει να ασχοληθεί με κρυπτονομίσματα
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Στη Σιγκαπούρη όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα, θα υποβάλλεται σε εξετάσεις. Στόχος θα είναι να μην καταστραφούν οι αδαείς επενδυτές.

Αυτός ο χρηματοπιστωτικός κόμβος της Σιγκαπούρης έχει αναπτύξει πολύ προσεκτικά την αγορά ψηφιακών ενεργητικών, όμως προειδοποίησε για τους κινδύνους που συνδέονται με το εμπόριο κρυπτονομισμάτων, ιδιαίτερα για τους μικρούς επενδυτές.

«Το εμπόριο των κρυπτονομισμάτων έχει πολλούς κινδύνους και δεν αρμόζει στο μεγάλο κοινό», εκτιμά η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης παρουσιάζοντας τις προτάσεις της με στόχο να προστατευθούν οι επενδυτές.

«Εντούτοις τα κρυπτονομίσματα διαδραματίζουν έναν υποστηρικτικό ρόλο στον ευρύτερο τομέα των ψηφιακών ενεργητικών και δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να τα απαγορεύσουμε», συνεχίζει.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, που θα αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας εξέτασης πριν γίνει νόμος, η MAS θα απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διαφάνεια πληροφορώντας τους καταναλωτές για τους κινδύνους.

Οι εν δυνάμει επενδυτές θα πρέπει επίσης να κάνουν ένα τεστ για να αξιολογηθεί κατά πόσο κατανοούν τους κινδύνους, πριν τους επιτραπεί να διαπραγματευτούν κρυπτονομίσματα. Θα τους απαγορευθεί εξάλλου να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες ή εφαρμογές πληρωμής για να αγοράζουν κρυπτονομίσματα, διευκρινίζει η MAS.

Δεν θα επιτρέπεται επίσης καμιά παρακίνηση που να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να επενδύουν στα κρυπτονομίσματα.

Τον Ιούνιο, το κερδοσκοπικό ταμείο κρυπτονομισμάτων Three Arrows Capital, με έδρα τη Σιγκαπουρη, κατέρρευσε, ενώ ο Holdnaut, ένας οργανισμός δανείων με έδρα την πόλη κράτος, τέθηκε υπό προσωρινή αναγκαστική διαχείριση. Ο φυγάς Νοτιοκορεάτης Ντο Κουόν, ιδρυτής του κρυπτονομίσματος Terra, είχε επίσης έδρα τη Σιγκαπούρη.

Παρά τους κινδύνους, τα ψηφιακά νομίσματα συνεχίζουν να προσελκύουν τους επενδυτές λόγω των σημαντικών κερδών που πραγματοποιούν χάρη σ’αυτά σε σύντομες περιόδους ορισμένοι επενδυτές, υπογραμμίζει η MAS.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις