Κόσμος

Σκόπια: Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος διχάζει τους κυβερνητικούς εταίρους

Κατά του ενδεχομένου δημοψηφίσματος στα Σκόπια για τη λύση που θα μπορούσε να προκριθεί στο ζήτημα της ονομασίας τάχθηκε ξεκάθαρα το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, το DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ζόραν Ζάεφ.

Ο προερχόμενος από το αλβανικό κόμμα DUI, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπουγιάρ Οσμάνι, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με την πιθανότητα, η όποια λύση στο θέμα του ονόματος να τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, σημείωσε, ότι μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

ahmeti
Ο Αλί Αχμέτι – Φωτογραφία αρχείου Reuters

«Το SDSM (σ.σ. το κόμμα του οποίου ηγείται ο Ζόραν Ζάεφ) είναι υπέρ του δημοψηφίσματος, το DUI θεωρεί ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο» σημείωσε ο Μπουγιάρ Οσμάνι και πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή θέση, μέσα από τη διαδικασία των διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Προηγουμένως σήμερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε ότι το κόμμα του εμμένει στη θέση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την λύση που θα μπορούσε να προκριθεί στο θέμα του ονόματος και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν το βλέπει ως τροχοπέδη ή εμπόδιο, αλλά ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, ότι η λύση θα είναι διαρκής, σταθερή και θα μείνει για πάντα, όπως είπε.

Ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων “TELMA”, σχολιάζοντας σχετικά, σημειώνει ότι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος διχάζει τους κυβερνητικούς εταίρους (SDSM και DUI). Ωστόσο, όπως σημειώνει και τα δύο κυβερνώντα κόμματα συμφωνούν στην εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να απεμπλακεί η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λονδίνο: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 13χρονος μετά από επίθεση σε σχολείο – Ο λόγος εμπλοκής της αντιτρομοκρατικής
Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά σε τζαμί μερικές ώρες μετά την επίθεση ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»
Αστυνομικές δυνάμεις στο σχολείο του Λονδίνου όπου έγινε η επίθεση
Ο εφιάλτης του Επστάιν στοιχειώνει τη Νορβηγία – Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα νορβηγικά τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται άνθρωποι να μεταφέρουν χάρτινες κούτες έξω από το διαμέρισμα του Γιάγκλαντ στο Οσλο
Η Γκισλέιν Μάξγουελ και ο Τζέφρι Επστάιν
ΗΠΑ: Απολύθηκε ομοσπονδιακός εισαγγελέας μετά τον διορισμό του για να αντικαταστήσει «εκλεκτό» του Τραμπ
«Ο Αμερικανός πρόεδρος διορίζει εισαγγελείς., δείτε το Άρθρο ΙΙ του Συντάγματος, απολύεσαι, Ντόναλντ Κινσέλα» ανακοίνωσε το «νούμερο 2» του υπουργείου Δικαιοσύνης
REUTERS