Κόσμος

Σλοβακία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα λόγω του κορονοϊού

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς στη Σλοβακία με την κυβέρνηση της χώρας να λαμβάνει αυστηρά μέτρα.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από αύριο Πέμπτη για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, μετά την έξαρση νέων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε, ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει 45 ημέρες, δίνει στην κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων, αλλά δεν σημαίνει αυτόματη επάνοδο ενός αυστηρού lockdown, όπως αυτό που είχε επιβληθεί όταν ξέσπασε η επιδημία της COVID-19.

Η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα 567 νέα κρούσματα κορονοϊού, που είναι ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται από την εμφάνιση της COVID-19 στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 29