Κόσμος

Σουλτς: Ανακατεύει την προεκλογική τράπουλα λόγω των δημοσκοπήσεων

Καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες υπολείπονται στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων έναντι των Συντηρητικών της Άγγελλα Μέρκελ, ο ηγέτης τους, Μάρτιν Σουλτς κάλεσε το κόμμα του, να επικεντρώσει το πολιτικό βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, στο επενδυτικό του πρόγραμμα, την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και μια πιο ισχυρή Ευρώπη.

Οι πιθανότητες εκλογικού αποκλεισμού της Μέρκελ από μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία της Γερμανίας, μειώνονται, αλλά αρκετοί ελπίζουν σε μια προεκλογική ανάκαμψη του SPD, παρόμοια με αυτή, των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν, στις εκλογές που έγιναν στην Βρετανία, στις 8 Ιουνίου.

Το SPD προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις αμέσως μετά την ανάληψη της ηγεσίας του, από τον Σουλτς, στα τέλη Ιανουαρίου.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση (Emnid poll) οι Χριστιανοδημοκράτες διευρύνουν την ποσοστιαία διαφορά τους κατά 15 μονάδες έναντι των Σοσιαλδημοκρατών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Η νοσταλγική σοβιετική πινελιά στο φούτερ «ΕΣΣΔ» του Λαβρόφ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε με φούτερ που έφερε τα γράμματα «CCCP», σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης, προκαλώντας σχόλια για τη σοβιετική νοσταλγία του Κρεμλίνου, σύμφωνα με ανάλυση του Politico
Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, στην αλάσκα
The Times: Στο τραπέζι «μοντέλο Δυτικής Όχθης» για την Ουκρανία λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα φέρεται να εξέτασαν ένα τέλος του πολέμου εμπνευσμένο από την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη, σενάριο που διαψεύδεται έντονα από τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν 1