Κόσμος

Spiegel: Το Βερολίνο θα παραδώσει 4.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα και άλλο εξοπλισμό στους Κούρδους

H γερμανική κυβέρνηση θα παραδώσει 4.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, ισάριθμα κράνη, καθώς επίσης και 200 ασυρμάτους και 680 διόπτρες νυχτερινής κατόπτευσης στους Κούρδους του Ιράκ, αποκάλυψε σήμερα το περιοδικό Der Spiegel στον ιστότοπό του.

Τα πρώτα αεροσκάφη που θα παραδώσουν τον εξοπλισμό αυτό μπορεί να απογειωθούν αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται έναν κατάλογο που καταρτίζει ο γερμανικός στρατός.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να παραδοθούν επίσης 20 ανιχνευτές μετάλλων και 30 ανιχνευτές ναρκών από τα πλεονάζοντα αποθέματα εξοπλισμού του γερμανικού στρατού καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Το Βερολίνο ανταποκρίνεται με αυτόν τον τρόπο στο αίτημα για παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχουν υποβάλει οι Κούρδοι εδώ και δύο εβδομάδες σύμφωνα με έναν πράκτορα της BND, της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, ανέφερε ακόμη το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Der Spiegel.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη να προχωρήσει στην παράδοση εξοπλισμού στους Κούρδους του Ιράκ, που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαίνονται οι μάχες στο Ιράκ – Οι Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν το σημαντικότερο υδροηλεκτρικό φράγμα της χώρας

Φρίκη και θάνατος από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ – Σοκάρει η έκκληση εγκύου που έχει απαχθεί: Σας παρακαλώ βομβαρδίστε μας κι ας πεθάνω, δεν αντέχω!

Ιράκ: Οι Κούρδοι ανακατέλαβαν δύο πόλεις μετά τις αμερικανικές επιδρομές

Ιράκ: Όπλα στους Κούρδους από τη διεθνή κοινότητα θέλει ο Μπαρζανί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr