Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σρι Λάνκα: Η στιγμή που οι διαδηλωτές εισβάλουν στο σπίτι του προέδρου και μετά… κάνουν μπανάκι στην πισίνα

Σρι Λάνκα: Η στιγμή που οι διαδηλωτές εισβάλουν στο σπίτι του προέδρου και μετά… κάνουν μπανάκι στην πισίνα

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από την Σρι Λάνκα, με τους χιλιάδες εξεγερμένους διαδηλωτές να κάνουν «ντου» στην προεδρική κατοικία του Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

Βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δείχνουν μια λαοθάλασσα να έχει κυκλώσει το σπίτι του προέδρου της Σρι Λάνκα, και τη στιγμή που κάνουν την έφοδο.

Όπως επίσης και το… μπανάκι που παίρνουν οι διαδηλωτές στην πισίνα του προέδρου λίγο μετά. Άλλοι επίσης κάθονται και ξεκουράζονται στον κήπο.

Πηγή των υπηρεσιών Άμυνας δήλωσε ότι ο Ρατζαπάξα παραμένει πρόεδρος της Σρι Λάνκα και έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία, όπου τον προστατεύει ο στρατός.

Η χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της χώρας

Η Σρι Λάνκα πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της. Είναι αντιμέτωπη με τεράστια έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προϊόντων.

Το νησί των 22 εκατομμυρίων κατοίκων, κοντά στην Ινδία, ζει εδώ και μήνες στον ρυθμό των καθημερινών διακοπών της ηλεκτροδότησης, των ατελείωτων ουρών στα πρατήρια καυσίμων, του δελτίου στα τρόφιμα, του πληθωρισμού ρεκόρ ο οποίος έχει φτάσει το 70%.

Ειρηνικές διαδηλώσεις εδώ και πολλές εβδομάδες έχουν κεντρικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, που πολλοί πολίτες, ακόμη και ως πρότινος οπαδοί του, κατηγορούν για κακοδιαχείριση.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις