Κόσμος

Στα Χανιά θα επιστρέψει το αεροπλανοφόρο Harry Truman που συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο στην Αίγυπτο

Το Harry Truman θα δέσει ξανά στην αμερικανική βάση της Σούδας από τη 16η έως και την 24η Φεβρουαρίου

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry Truman επιστρέφει στα Χανιά, μόλις μερικές μέρες αφότου αναχώρησε, μετά από τη σύγκρουση με εμπορικό πλοίο, κοντά στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Το αεροπλανοφόρο θα δέσει ξανά στην αμερικανική βάση της Σούδας από τη 16η έως και την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το zarpanews.gr. Υπενθυμίζεται ότι το Harry Truman συγκρούστηκε κοντά κοντά στο Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου, όμως δεν υπέστη σοβαρές ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Για το ατύχημα, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι το αεροπλανοφόρο συγκρούσθηκε με το εμπορικό Besiktas–M το βράδυ της Τετάρτης (12/02).

«Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες πρόωσης είναι ασφαλείς και σε σταθερή κατάσταση», επισημάνθηκε ακόμη στην ανακοίνωση.

Το εμπορικό πλοίο υπέστη ζημιές πάνω από την ίσαλο γραμμή, αλλά συνέχισε με τις δικές του δυνάμεις στην προσπάθεια να περάσει τη διώρυγα του Σουέζ προς την Ερυθρά Θάλασσα, όπως ανέφερε αξιωματούχος.

Το Harry Truman είχε βρεθεί στα Χανιά από την 6η έως τη 10η Φεβρουαρίου.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν για έκτη συνεχόμενη νύχτα υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου, του προφυλακισμένου και καθαιρεμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης
Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ θα πάει στις φυλακές και θα προσπαθήσει να συναντήσει τον Εκρέμ Ιμάμογλου
Χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν και απόψε ενάντια στη σύλληψη του Ekrem Imamoglu
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ έβαλε δημοσιογράφο σε απόρρητη ομαδική συνομιλία για τον βομβαρδισμό των Χούθι
«Ο υπουργός Άμυνας Πίτερ Χέγκσεθ μου έστειλε το σχέδιο επίθεσης» δύο ώρες πριν από την έναρξη της επιχείρησης, γράφει ο Τζέφρι Γκόλντμπεργκ, αρχισυντάκτης του περιοδικού The Atlantic.
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μάρκο Ρούμπιο
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε την ελληνική ομογένεια για την 25η Μαρτίου – «Η κληρονομιά της δημοκρατίας και των Ελλήνων είναι πάντα ανάμεσά μας»
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έκανε δώρο στον Αμερικανό πρόεδρο έναν χρυσό σταυρό - «Υπό τον Τραμπ θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια» είπε η νέα πρέσβης στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Ντόναλντ Τραμπ και Κίμπερλι Γκιλφόιλ