Κόσμος

Στα Χανιά θα επιστρέψει το αεροπλανοφόρο Harry Truman που συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο στην Αίγυπτο

Το Harry Truman θα δέσει ξανά στην αμερικανική βάση της Σούδας από τη 16η έως και την 24η Φεβρουαρίου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry Truman επιστρέφει στα Χανιά, μόλις μερικές μέρες αφότου αναχώρησε, μετά από τη σύγκρουση με εμπορικό πλοίο, κοντά στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Το αεροπλανοφόρο θα δέσει ξανά στην αμερικανική βάση της Σούδας από τη 16η έως και την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το zarpanews.gr. Υπενθυμίζεται ότι το Harry Truman συγκρούστηκε κοντά κοντά στο Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου, όμως δεν υπέστη σοβαρές ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Για το ατύχημα, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι το αεροπλανοφόρο συγκρούσθηκε με το εμπορικό Besiktas–M το βράδυ της Τετάρτης (12/02).

«Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες πρόωσης είναι ασφαλείς και σε σταθερή κατάσταση», επισημάνθηκε ακόμη στην ανακοίνωση.

Το εμπορικό πλοίο υπέστη ζημιές πάνω από την ίσαλο γραμμή, αλλά συνέχισε με τις δικές του δυνάμεις στην προσπάθεια να περάσει τη διώρυγα του Σουέζ προς την Ερυθρά Θάλασσα, όπως ανέφερε αξιωματούχος.

Το Harry Truman είχε βρεθεί στα Χανιά από την 6η έως τη 10η Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Financial Times: Η μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ – Navy Seals εξουδετέρωναν νάρκες για 4 μήνες
Η Τεχεράνη έχει αμφισβητήσει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για την αποναρκοθέτηση - Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι «κανείς εκτός από το Ιράν δεν γνωρίζει τη θέση αυτών των ναρκών»
Δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμού
New York Times: Η Ουκρανία «μπήκε μέσα» για 1,2 δισ. δολάρια το 2024 λόγω απάτης και κακοδιαχείρισης στις αμυντικές προμήθειες
Απόρρητοι κρατικοί έλεγχοι των NYT αποκάλυψαν μοτίβα διογκωμένων τιμών όπλων, συμβάσεων που ανατέθηκαν σε αναξιόπιστες εταιρείες και δισεκατομμυρίων που έχασε η Ουκρανία λόγω κακοδιαχείρισης
Ουκρανοί στρατιώτες