Κόσμος

“Star Wars”: “Μασκάρεψαν” αστεροσκοπείο στο… συμπαθέστατο android R2-D2! Video

Ο Χούμπερτ Τσιτ (Hubert Zitt) είναι καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο Hochschule Kaiserslautern University of Applied Scinces, αλλά και φανατικός του “Star Wars”.

Τόσο φανατικός θαυμαστής του “Star Wars” που, με τη βοήθεια του δεξιοτέχνη ζωγράφου Κλάους Ρούφινγκ και μιας ομάδας πρόθυμων φοιτητών, έβαψε το αστεροσκοπείο Ζweibrück κατά τρόπο που να μοιάζει με το συμπαθέστατο android, τον R2-D2.

Ο καθηγητής στρατολόγησε κόσμο για να δώσει τη μορφή που επιθυμούσε στο αστεροσκοπείο, μέσα στο οποίο δίνει διαλέξεις για θέματα επιστημονικής φαντασίας. Βεβαίως, και διαλέξεις τόσο για τον “Πόλεμο των Άστρων” όσο και για το “Σταρ Τρεκ”. Το αστεροσκοπείο είχε το κατάλληλο σχήμα για να μεταμορφωθεί σε γιγαντιαίο Άρτου Ντίτου (έτσι ακούγαμε το όνομα του droid στις ταινίες).

Η δουλειά ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά μόλις προσφάτως άρχισε να τραβά την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, ο Μαρκ Χάμιλ, ο κινηματογραφικός Λιουκ Σκαϊγουόκερ, πριν λίγο καιρό τουίταρε: “το αστεροσκοπείο R2-D2 μετέτρεψε τους Γερμανούς σε γιγάντιους nerds”.

Οφείλουμε όμως, να σημειώσουμε ότι το αστεροσκοπείο Ζweibruck δεν είναι το πρώτο που πήρε τη μορφή του Άρτου Ντίτου.

Από το 2010, το αστεροσκοπείο Goodsell στο Carleton College της Μινεσότα στις ΗΠΑ είναι μια μεγεθυμένη εκδοχή του αξιαγάπητου, του αξιολάτρευτου droid.

Δείτε το συμπαθέστατο android R2-D2 στο παρακάτω video:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6