Κόσμος

Στάζει πάλι… δηλητήριο για την Ελλάδα ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

Νέες βολές εκτόξευσε εναντίον της Ελλάδας, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, με συνέντευξή του στην Bild. Mεταξύ άλλων διατείνεται πως "ενόσω δεν το κάνει η Ελλάδα, οι Σκοπιανοί αναλαμβάνουν για εμάς τη δύσκολη αποστολή να σταματήσουν το προσφυγικό ρεύμα (σ.σ. των προσφύγων) και γι' αυτό τα Σκόπια χρειάζεται τη βοήθειά μας σε προσωπικό και σε εξοπλισμό". 

Συνεχίζοντας τη μόνιμη εμπαθή κριτική του εναντίον της Ελλάδας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τονίζει : “Έπρεπε να σταματήσουμε την πρακτική, κάθε πρόσφυγας, που φθάνει στην Ελλάδα, να τον μεταφέρουμε με κρατική μέριμνα στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό ανταποκρινόμασταν βέβαια στις επιθυμίες των προσφύγων, κάτι που ήταν ανθρώπινα κατανοητό. Ωστόσο με τον τρόπο αυτό φροντίζαμε ώστε να παίρνουν ολοένα και περισσότεροι το δρόμο (για την Ευρώπη)”.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνεται όχι μόνον του κλεισίματος της Διαδρομής των Βαλκανίων, τονίζοντας πως “τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και να ανοίξουν μόνον όταν καταλαγιάσει το προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη”, αλλά στη συνέντευξή του ζητά επιπλέον κλείσιμο και άλλων συνόρων στην Ευρώπη, για να εμποδιστούν, όπως σημειώνει, νέες εναλλακτικές διαδρομές για τους πρόσφυγες.

Προς τούτο, όπως τονίζει, “αυτό που γίνεται τώρα στη Διαδρομή των Βαλκανίων πρέπει να γίνει και κατά μήκος της Διαδρομής Ιταλίας-Μεσογείου, ώστε να καταστεί σαφές πως έχει τελειώσει η εποχή της προώθησης προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη, ανεξάρτητα από ποια διαδρομή συμβαίνει αυτό”. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ αποκάλεσε «μανιακό» τον Τραμπ γιατί υπερασπίστηκε τον πράκτορα της ICE που σκότωσε γυναίκα στη Μινεάπολη
«Είδα αυτό το βίντεο. Δεν μου φάνηκε ότι κάποιος ποδοπατήθηκε. Μου φάνηκε σαν μια γυναίκα να φοβήθηκε, να προσπάθησε να απομακρυνθεί και τη πυροβόλησαν» είπε ο διάσημος παρουσιαστής
Ο Τζίμι Κίμελ
Έργα και ημέρες της ICE στις ΗΠΑ: Τι είναι και πώς δρα η «Γκεστάπο του Τραμπ»
Το 2025 ήταν η πιο φονική χρονιά για την Αστυνομία Μετανάστευσης των ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια με 31 νεκρούς στα κέντρα κράτησης - Από το Λος Άντζελες και την επιχείρηση «Midway Blitz», στη νεκρή γυναίκα στη Μινεάπολη στην αρχή του 2026
Πράκτορες της ICE
Τραμπ: «Η Βενεζουέλα θα αγοράζει μόνο αμερικανικά προϊόντα από τα έσοδα της συμφωνίας για το πετρέλαιο»
Θρήνος στις κηδείες των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης της 3ης Ιανουαρίου - Στους 100 οι νεκροί - «Κηλίδα» στις σχέσεις Βενεζουέλας με ΗΠΑ «βλέπει» η Ντέλσι Ροδρίγκες
Ντόναλντ Τραμπ