Κόσμος

Στη Λωρίδα της Γάζας έχουν επιστρέψει πάνω από 376.000 Παλαιστίνιοι

Από τους Παλαιστίνιους που επέστρεψαν στη Λωρίδα της Γάζας το 50% ήταν άνδρες και το άλλο 50% γυναίκες και παιδιά.

Περισσότεροι από 376.000 Παλαιστίνιοι επέστρεψαν στη Λωρίδα της Γάζας από το πρωί της Δευτέρας (27/01/2025) μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης (28/01/2025), σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Παράλληλα ο ΟΗΕ διευκρίνισε πως από τους Παλαιστίνιους που επέστρεψαν στη Λωρίδα της Γάζας το 50% ήταν άνδρες και το άλλο 50% γυναίκες και παιδιά.

«Γυναίκες έγκυες ή θηλάζουσες, ηλικιωμένοι, ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, άνθρωποι που χρήζουν επείγουσας ιατρικής βοήθειας ή ασυνόδευτοι ανήλικοι ανήκουν στις βασικές ευάλωτες ομάδες μεταξύ των εκτοπισμένων αυτών που ξεκίνησαν το δύσκολο αυτό ταξίδι με τα πόδια», δήλωσε το OCHA.

Η κυβέρνηση της Χαμάς είχε δηλώσει νωρίτερα ότι 300.000 εκτοπισμένοι επέστρεψαν τη Δευτέρα στο βόρειο τμήμα του εδάφους, μετά την άδεια που έδωσε το πρωί ο ισραηλινός στρατός για την επιστροφή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 1