Κόσμος

Στη Μόσχα ο πιο ψηλός ουρανοξύστης της Ευρώπης! video

Στην Μόσχα θα ανεγερθεί ένας ακόμη ουρανοξύστης, ο οποίος και θα είναι το πιο ψηλό κτίριο στην Ευρώπη. Την κατασκευή του έργου ανακοίνωσε ο δήμος της Μόσχας κατά την διάρκεια φόρουμ αστικής ανάπτυξης.

Ο νέος ουρανοξύστης θα έχει ύψος 405 μέτρα, θα ονομάζεται One Tower και θα είναι 60 μέτρα πιο ψηλός από τον ουρανοξύστη Federatsia, ο οποίος είναι ο πιο ψηλός αυτή την στιγμή στη Μόσχα και σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Μαράτ Χουσνούλιν, δήλωσε ότι “δώσαμε στον ουρανοξύστη την ονομασία One Tower, επειδή πρέπει να είναι το υπ’ αριθμόν ένα κτίριο”.

Μόσχα: Το νέο “καμάρι”

Ο μελλοντικός ουρανοξύστης που θα έχει το σχήμα κεκλιμένου πρίσματος και η πρόσοψή του θα είναι από γυαλί, θα αποτελείται από 104 ορόφους εκ των οποίων οι 101 θα είναι υπέργειοι και οι τρεις υπόγειοι. Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου θα φθάνει τα 280.000 τ.μ, θα έχει 1.500 διαμερίσματα και θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης στο Moscow City, που θα διαθέτει διαμερίσματα.

Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί, έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες που αφορούν την θεμελίωση του One Tower, βρίσκεται δίπλα στους ουρανοξύστες Merkurii και Grand Tower.

Η κατασκευή του ουρανοξύστη εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια, ενώ θα απασχοληθούν τις περιόδους αιχμής των κατασκευαστικών εργασιών περισσότερα από 2.000 άτομα.

Στον 100ό όροφο και σε ύψος 400 μέτρων θα υπάρχει εστιατόριο και παρατηρητήριο.

Για τους χώρους αυτούς θα υπάρχει ξεχωριστός ανελκυστήρας.

Εκτός όμως από τα διαμερίσματα και τα γραφεία που θα διαθέτει ο νέος αυτός ουρανοξύστης, θα υπάρχει γυμναστήριο με πισίνα, παιδότοποι, καφετέριες και καταστήματα. Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να φθάσει τα 30 δισεκατομμύρια ρούβλια!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS