Κόσμος

Στην Εντατική ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες

Ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, 92 ετών, που νοσηλεύεται εδώ και περίπου δώδεκα ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, βρίσκεται πλέον σε "πολύ κρίσιμη" κατάσταση, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα.

Οι γιατροί παρατηρούν μια “έντονη και ανησυχητική πτώση του επιπέδου συνείδησης” και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για την εξέλιξη της κατάσατασής του, είπε στους δημοσιογράφους ο Ζοζέ Μπαράτα. Ο ίδιος διευκρίνισε κατόπιν ότι ο Σοσιαλιστής πολιτικός “δεν αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα”.

Αφού παρουσίασε μια πρόσκαιρη βελτίωση, η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου επιδεινώθηκε σοβαρά το Σάββατο μετά από ένα “οξύ επεισόδιο”, η ακριβής φύση του οποίου δεν διευκρινίστηκε.

Ο Σοάρες εισήχθη στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στις 13 Δεκεμβρίου λόγω της “γενικής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του” και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα και ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα τον επισκέφθηκαν το Σάββατο στο νοσοκομείο όπου είχαν συγκεντρωθεί ήδη οι στενοί συγγενείς του.

Ο Μάριο Σοάρες, ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, ανέλαβε δύο φορές την πρωθυπουργία, ήταν πρόεδρος της χώρας από το 1986 μέχρι το 1996 ενώ είχε εκλεγεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1