Κόσμος

Στις Βρυξέλλες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Καλώς ήρθατε σπίτι, στην ΕΕ»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, καλωσόρισε με ένθερμο τρόπο τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις Βρυξέλλες λέγοντάς του: «Καλώς ήρθατε στο σπίτι, καλώς ήλθατε στην ΕΕ».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε αεροπορικώς στις Βρυξέλλες, μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για να μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής.

«Σας ευχαριστώ για τη στάση σας προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στην Ολομέλεια του ΕΚ και επευφημούμενος από τους ευρωβουλευτές που σηκώθηκαν όρθιοι για να τον χειροκροτήσουν για αρκετά λεπτά.

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι αρχές και το θάρρος έχουν την απόλυτη πλειοψηφία» πρόσθεσε ο Ζελένσκι. «Έχουμε κοινή ευρωπαϊκή ιστορία», ανέφερε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι η Ρωσία προσπαθεί να εξολοθρεύσει τον ουκρανικό και ευρωπαϊκό τρόπο ζωής με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. «Αμυνόμαστε ενάντια στην πιο αντιευρωπαϊκή δύναμη του σύγχρονου κόσμου», είπε. «Υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας, υπερασπιζόμαστε εσάς», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος του ΕΚ, Ρομπέρτα Μετσόλα, χαρακτήρισε «ιστορική» την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τόνισε ότι τα κράτη πρέπει να εξετάσουν, γρήγορα, ως επόμενο βήμα, να παρέχουν τη στρατιωτική υποστήριξη που ζητάει η Ουκρανία.

Η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έληξε με τον ύμνο της Ουκρανίας και με τον ύμνο της ΕΕ.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ουκρανίας επισκέπτεται τις Βρυξέλλες, περίπου έναν χρόνο μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «ανύπαρκτη» σχέση της Ζιζελ Πελικό με την κόρη της μετά την υπόθεση βιασμού - «Η μητέρα μου δεν είναι σύμβολο»
Όπως γράφει η Νταριάν στο βιβλίο της, η μητέρα της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει την ίδια του την κόρη, λέγοντάς της: «Ο πατέρας σου είναι ανίκανος για κάτι τέτοιο»
Η κόρη της Gisele Pelicot, Caroline Darian 1
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία