Κόσμος

Στο εδώλιο η κόρη του Χουάν Κάρλος για ξέπλυμα και απάτη

Ο ισπανός δικαστής Χοσέ Κάστρο απήγγειλε κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα κεφαλαίων εναντίον της πριγκίπισας Κριστίνα, κόρης του βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας και την κάλεσε να παρουσιασθεί στις 8 Μαρτίου, ανακοίνωσε το δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Είναι η πρώτη φορά που άμεσο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας εμπλέκεται στην έρευνα για διαφθορά εναντίον του Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, συζύγου της ινφάντα Κριστίνα. Το σκάνδαλο έχει πλήξει σοβαρά την εικόνα της μοναρχίας στην Ισπανία.

Η απαγγελία κατηγορίας έρχεται στη χειρότερη στιγμή για τον βασιλιά Χουάν Kάρλος, ο οποίος γιόρτασε την Κυριακή τα 76α του γενέθλια και εμφανίσθηκε τη Δευτέρα σε στρατιωτική τελετή εξαντλημένος και στηριζόμενος σε πατερίτσες, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις 21 Νοεμβρίου στο ισχίο.

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο, ο οποίος ερευνά την υπόθεση από το 2010, αποφάσισε να πραγματοποιήσει έρευνα κατά της ινφάντα Κριστίνα για πρώτη φορά την άνοιξη του 2012, αλλά η απόφασή του ακυρώθηκε έπειτα από απόφαση της Εισαγγελίας.

Ο δικαστής ερευνά εάν η κόρη του Χουάν Κάρλος ενέχεται στις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της, πρώην ολυμπιονίκη του χάντμπολ, 45 ετών, που θεωρείται ύποπτος για υπεξαίρεση 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων από δημόσιους πόρους μαζί με τον συνεταίρο του Ντιέγο Τόρες, όταν ήταν πρόεδρος της εταιρείας μη κερδοsκοπικού χαρακτήρα , του ινστιτούτου Noos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος ζητούν οι Ισπανοί!

Χουάν Κάρλος: “Δεν θέλουμε το Γιβραλτάρ”

Κατάσχουν την περιουσία του γαμπρού του βασιλιά Χουάν Κάρλος για το σκάνδαλο με τις επιχορηγήσεις

Γυμνή διαμαρτυρία κατά του βασιλιά – ΦΩΤΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας