Κόσμος

Στο έλεος της φύσης η Ινδονησία: Καταρρακτώδεις βροχές μετά τον καταστροφικό σεισμό (pics)

Οι καταρρακτώδεις βροχές περιπλέκουν σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από τον σεισμό των 6,2 βαθμών στη νήσο Σουλαουέσι της Ινδονησίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους.

Περισσότεροι από 820 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και πάνω από 27.800 έχουν μείνει άστεγοι.

indonesia

Με γερανούς οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στην πόλη Μαμούτζου, την πλέον πληγείσα από την ισχυρή σεισμική δόνηση της Παρασκευής.

«Οι βροχές προκαλούν επιπρόσθετες δυσκολίες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση ορισμένα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, όπως και οι μετασεισμοί», περιέγραψε ένας διασώστης, ο 37χρονος Οκταβιάντο.

Τα βαριά οχήματα επομένως πρέπει να επιχειρούν λαμβάνοντας κάθε προφύλαξη, καθώς το να απομακρύνουν τα συντρίμμια πολύ γρήγορα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από αυτά.

«Όλοι οι άνθρωποι που βρήκαμε ήταν νεκροί», λέει ο Οκταβιάντο.

«24 και πλέον ώρες, είναι πιθανόν όσοι παγιδεύτηκαν στα χαλάσματα να έχουν πεθάνει».

indonesia

Στις εικόνες που καταγράφηκαν από ψηλά από την πρωτεύουσα της επαρχίας δυτικό Σουλαουέσι, μια πόλη 100.000 κατοίκων, διακρίνονται κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί, μεταξύ αυτών, ένα νοσοκομείο και το γραφείο του κυβερνήτη.

Οι σεισμοπαθείς καταγγέλλουν ότι δεν έχουν τρόφιμα και κουβέρτες. Είδη πρώτης ανάγκης και εξοπλισμοί έκτακτης ανάγκης μεταφέρθηκαν στο νησί με αεροπλάνα και πλοία, ενώ το πολεμικό ναυτικό έστειλε ένα πλωτό νοσοκομείο για να συνδράμει.

 

Πλημμύρες και έκρηξη ηφαιστείου

Δύο εβδομάδες μετά την έλευση του νέου έτους, ο σεισμός των 6,2 βαθμών δεν είναι, ωστόσο, η μόνη φυσική καταστροφή που πλήττει την τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Καταστροφικές πλημμύρες στις επαρχίες βόρειο Σουλαουέσι και νότιο Βόρνεο έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 5 ανθρώπους αυτόν τον μηνά, ενώ από τις κατολισθήσεις στην επαρχία δυτική Ιάβα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές.

Στις 9 Ιανουαρίου, αεροσκάφος της Sriwijaya Air συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας με 62 επιβαίνοντες.

indonesia

Επιπλέον, το ηφαίστειο Σεμέρου εξερράγη χθες, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή απομακρύνσεις πληθυσμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η σύζυγος του CEO της Astronomer διέγραψε το επίθετό του από το προφίλ της στο Facebook – Το «τίμημα» μετά τη συναυλία των Coldplay
Η Μέγκαν Κέριγκαν αφαίρεσε το επώνυμο «Μάιρον» μετά το βίντεο που δείχνει το σύζυγό της αγκαλιά με την διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της εταιρείας του, σε «Kiss Cam» στη συναυλία των Coldplay
Ο Κρις Μάρτιν «τσάκωσε» παράνομο ζευγάρι στη συναυλία των Coldplay
1
Βρέθηκε ο χειρότερος βασανιστής Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου - Ο «Dr. Evil» που ευθύνεται για τη φρίκη σε κολαστήριο της Ρωσίας
Πρόκειται για τον διεστραμμένο γιατρό Ilya Sorokin, 34 ετών, ο οποίος εργαζόταν σε μια ιατρική μονάδα που εξυπηρετούσε το κολαστήριο μιας σωφρονιστικής εγκατάστασης στη ρωσική πλευρά της Μορδοβίας
Ο Dr. Evil της Ρωσίας 7
Axios: Το Ισραήλ ζητά τη βοήθεια των ΗΠΑ για την απομακρυνση Παλαιστινίων από τη Γάζα – Στην Ουάσινγκτον ο επικεφαλής της Μοσάντ
Ο Μπαρνέα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να προσφέρουν κίνητρα σε Αιθιοπία, Ινδονησία και Λιβύη για να βοηθήσουν το Ισραήλ να τις πείσει να δεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους
Παλαιστίνιοι στη Γάζα
Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο για πρόσφυγες στη Βρετανία: Τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί σε συγκρούσεις με διαδηλωτές
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από ξενοδοχείο προσφύγων, όπου ένας 38χρονος άνδρας, αιτών ασύλου, κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση πριν μερικές μέρες
Βρετανία
1