Κόσμος

Στο Ιράκ ο Τούρκος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ θα επισκεφθεί το Ιράκ εντός της εβδομάδας για να συζητήσει σχετικά με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και το μέλλον του Ιράκ, ανακοίνωσε ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα.

«Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Ιράκ την Πέμπτη για να ξεκινήσει μια νέα εποχή (στις σχέσεις) με την ιρακινή κεντρική κυβέρνηση», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Μια νέα προοπτική για την ειρήνη στο Ιράκ βρίσκεται πολύ κοντά», συμπλήρωσε ο Κουρτουλμούς. Το γραφείο του Γιλντιρίμ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θα επισκεφθεί τόσο τη Βαγδάτη, όσο και την Αρμπίλ.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην κυρίως σουνιτική Τουρκία και το Ιράκ, όπου στην κυβέρνηση κυριαρχούν οι σιίτες, υπήρξαν τεταμένες στο πρόσφατο παρελθόν, ειδικά εξαιτίας της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στο στρατόπεδο Μπασίκα, βόρεια της Μοσούλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα