Κόσμος

Στο “πλευρό” του Γιούνκερ ο Μοσκοβισί για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

Υπέρ των προτάσεων του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη θέσπιση μιας θέσης υπουργού Οικονομικών και τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, τάσσεται ο Πιερ Μοσκοβισί. Ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν τόνισε πως κάτι τέτοιο μπορεί να έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην λήψη αποφάσεων στην "ζώνη του ευρώ"

Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα «γνήσιο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο», ο ίδιος σημείωσε πως το «όραμα» του προέδρου Γιούνκερ είναι το «ίδιο» με το δικό του. «Αυτό αφορά τη δημιουργία ενός σώματος το οποίο θα είναι στενά συνδεδεμένο με τις δημοκρατικές δομές της ΕΕ, αφήνοντας πίσω το διακυβερνητικό πείραμα», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος.

Εξάλλου, ο αρμόδιος και για τα φορολογικά επίτροπος Μοσκοβισί στήριξε το αίτημα του προέδρου Γιούνκερ προς τα κράτη μέλη «να παραιτηθούν από την ομοφωνία στα φορολογικά θέματα και να αποφασίσουν βάσει πιο δημοκρατικών κανόνων».

Τέλος, ο Π. Μοσκοβισί σχολίασε πως η «αισιοδοξία» με την οποία βλέπει αυτό το φθινόπωρο η Ευρώπη είναι «βάσιμη», καθώς «η οικονομική ανάκαμψη ενισχύεται και οι Ευρωπαίοι πήραν το πεπρωμένο τους στα χέρια τους στους τομείς της άμυνας, του κλίματος, του εμπορίου και της μεταρρύθμισης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη έχει τον άνεμο στα πανιά της και ο Ζ.Κ. Γιούνκερ έχει θέσει μια φιλόδοξη πορεία για μας προκειμένου να προχωρήσουμε μαζί», καταλήγει ο Γάλλος επίτροπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 4
Με μήνυμα στα περσικά ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ
«Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν»
Ιρανοί πολίτες σε ταράτσα κτιρίου στην Τεχεράνη μετά την ισραηλινή επίθεση στη ιρανική δημόσια ραδιοτηλεόραση 2