Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ ζητά από το Ιράν να δείξει αυτοσυγκράτηση

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα το Ιράν να αποφύγει "περαιτέρω βία και προκλήσεις", μετά την έκταση συνεδρίαση που εξετάστηκε η κρίση στη Μέση Ανατολή.

“Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής μας σήμερα, οι σύμμαχοι απηύθυναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση. Μια νέα σύγκρουση δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός, συνεπώς το Ιράν θα πρέπει να απόσχει από περαιτέρω βία και προκλήσεις”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους.

Μιλώντας μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για το Ιράν και το Ιράκ, κατά την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τους συμμάχους τους για την αμερικανική επιδρομή με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Ιράκ στην οποία σκοτώθηκε ο Ιρανός στρατιωτικός διοικητής Κασέμ Σουλεϊμανί, την Παρασκευή, ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε επίσης σε αποκλιμάκωση της έντασης.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε επίσης ότι όλα τα μέλη της Συμμαχίας υποστηρίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Μέση Ανατολή, μετά την επιδρομή αυτή. “Εδώ και χρόνια όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει ανησυχία για τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Συμφωνούμε ότι το Ιράν δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Συμμεριζόμαστε την ανησυχία για τις πυραυλικές δοκιμές του Ιράν και ενωμένοι καταδικάζουμε την στήριξη του Ιράν σε διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις”, υπογράμμισε.

Σύνεση και όχι κλιμάκωση ζητά και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι ο κατευνασμός της έντασης μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί είναι “προς το συμφέρον του Ιράν και του Ιράκ”.

“Είναι επίσης προς το συμφέρον του Ιράν και ειδικά προς το συμφέρον του Ιράκ να επιλέξουν τον δρόμο της σύνεσης και όχι τον δρόμο της κλιμάκωσης”, δήλωσε στο περιθώριο συνεδρίασης των Βαυαρών συντηρητικών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU).

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου